home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Λάμψη στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φρουρίου Μπούρτζι (Εικόνες)

Μπαίνει σε λειτουργία ο εκθεσιακός χώρος με μία περιοδική έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία του μνημείου, καθώς και το πωλητήριο του ΟΔΑΠ. Θα λειτουργήσει και αναψυκτήριο – εστιατόριο.
Εγκαίνια Μπούρτζι Ναύπλιο φωτορεπορτάζ (11)

Λάμψη στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φρουρίου Μπούρτζι, στο Ναύπλιο τα οποία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, που είναι και οι τρεις φορείς οι οποίοι εμπλέκονται με την καστρονησίδα.

Η υπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ήταν μεταξύ αυτών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το εμβληματικό Μπούρτζι άνοιξε ως επισκέψιμο μνημείο από τις 5 Αυγούστου 2023, μετά από αρκετά χρόνια εργασιών όπου έγινε μεγάλη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των τμημάτων του Φρουρίου, επισκευή και ανακατασκευή, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και ανακαίνιση σε όλες τις υποδομές των δικτύων.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, θα λειτουργήσει ο εκθεσιακός χώρος με μία περιοδική έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία του μνημείου, καθώς και το πωλητήριο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργήσει και αναψυκτήριο – εστιατόριο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis