home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μενδώνη: Το Μπούρτζι είναι το μεγαλύτερο brand name της πόλης του Ναυπλίου

Εγκαίνια για το ανανεωμένο Μπούρτζι στο Ναύπλιο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού
Εγακίνια Μπούρτζι Ναύπλιο (1)

Εγκαίνια σήμερα για το ανανεωμένο Μπούρτζι, στο Ναύπλιο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία στην τοποθέτησή της χαρακτήρισε την καστρονησίδα ως το μεγαλύτερο brand name της πόλης.

Παρόντες στα εγκαίνια ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ Γιώργος Διδασκάλου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του ΠεΣυ Πελοποννήσου και νεοεκλεγείς δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.α.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν η έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Το Μπούρτζι είναι το μεγαλύτερο brand name της πόλης του Ναυπλίου. Σήμερα το αποδίδουμε στον κόσμο».

Να σημειωθεί πως η καστρονησίδα είχε ήδη ανοίξει για το κοινό από τις αρχές Αυγούστου, ενώ παράλληλα συνεχίζονταν οι εργασίες προκειμένου να αποδωθεί με το σύνολο των προβλεπόμενων χρήσεών του.

Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στο Μπούρτζι

Σημειώνεται ότι το έργο του ΥΠΠΟ περιελάμβανε εκτεταμένη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των αυθεντικών τμημάτων του φρουρίου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επισκευή και ανακατασκευή σε όλα τα λειτουργικά τμήματα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του φρουρίου (δάπεδα, τοίχοι, κλίμακες, κουφώματα, κιγκλιδώματα, χρωματισμοί, φωτισμός ανάδειξης) και ριζική ανακαίνιση όλων των δικτύων (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρική εγκατάσταση, θέρμανση, ψύξη, τηλεπικοινωνία).

Στους προμαχώνες δημιουργήθηκαν μικρός εκθεσιακός χώρος και πωλητήριο και διατηρήθηκε η παλαιά χρήση του μικρού εστιατορίου και αναψυκτηρίου. Οι παραπάνω χώροι θα λειτουργήσουν για το κοινό το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ στην παρούσα πρώτη φάση της λειτουργίας του οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους εξωτερικούς χώρους του μνημείου.

Στα βόρεια κτήρια εγκαταστάθηκαν βοηθητικές χρήσεις και εξασφαλίσθηκαν συνθήκες πρόσβασης από ΑΜΕΑ με κατασκευή ανελκυστήρα που επιτρέπει την προσπέλαση του βασικού επιπέδου του Φρουρίου. Στο εσωτερικό του νότιου πύργου, διατηρήθηκε η διαρρύθμισή του ως δωμάτιο ξενοδοχείου και αποκαταστάθηκε η επίπλωσή του και ο κινητός του εξοπλισμός, ως στοιχείο προβολής της παλαιότερης χρήσης του φρουρίου.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis