home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Eurobank επιβράβευσε 81 αριστούχους από την Πελοπόννησο – 5ο βραβείο για το ΓΕΛ Κρανιδίου

Η τελετή που έγινε στην Τρίπολη αφορούσε αριστούχους απόφοιτους Λυκείων από Αρκαδία, Αργολίδα, Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία και Κορινθία
Βραβεία eurobank

Τους 81 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, βράβευσε η Eurobank στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα.

Οι 81 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 20 Οκτωβρίου, στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Είναι θεμέλιος λίθος κάθε προσπάθειας για ατομική, και όχι μόνον, εξέλιξη και απαντά διαχρονικά στο πάγιο αίτημα για συλλογική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξεχωρίζουν ακόμα και σε περιβάλλον απρόβλεπτων και σοβαρών προκλήσεων.

Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.

Από την πρώτη βράβευση του Προγράμματος το 2003 έως σήμερα, και παρά τις σημαντικές συντελεσθείσες αλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που επηρέασαν σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής, η Eurobank αναγνωρίζει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για αυτοβελτίωση, συνεχή εξέλιξη και διάκριση, ως μια ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη σταθερά που θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία της.

Οι 81 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72 έως 78,20 άθροισμα βαθμών. Εξ αυτών, 23 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 20 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 16 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 12 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 9 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα:

  • Στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, λόγω ισοβαθμίας των αριστούχων, βραβεύθηκαν το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, τα οποία αμφότερα διακρίθηκαν για 3η φορά στο πλαίσιο του προγράμματος.
  • Στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου που βραβεύεται για 5η φορά.
  • Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου διακρίθηκε για 2η φορά.
  • Στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου βραβεύεται για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.
  • Στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, απέσπασε για 11η φορά την ίδια διάκριση.
  • Στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας που απέσπασε για 3η φορά την τιμητική διάκριση.

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης Κεντροδυτικής Αττικής και Πελοποννήσου Χρήστος Ντούρης τόνισε ότι:

«Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια περίοδο που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα, η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κατάκτηση της γνώσης και η διάκριση στον τομέα της Παιδείας ευρύτερα αποτελούν μοναδικά εφόδια για τη θωράκιση της νέας γενιάς σε κάθε νέα πρόκληση και εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δεν συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιάκωβος Κωνσταντίνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, ο Αντιδήμαρχος, αναπληρωτής Δημάρχου Μεγαλόπολης Δημήτρης Σιέμπος και άλλοι παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού. Παρέστησαν επίσης ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Ηλίας Παπαδόγιαννης.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιάκωβος Κωνσταντίνου ο οποίος συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους για την προσπάθειά τους καθώς και τον όμιλο της Eurobank που στέκεται δίπλα στους νέους και στηρίζει τα πρώτα βήματά τους.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου έδωσε συγχαρητήρια στους αριστούχους που έφτασαν στην επιτυχία. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα για την πρωτοβουλία επιβράβευσης που αποτελεί μια πρώτη αναγνώριση για τους νέους και επιβεβαίωση ότι με τη στάση της βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Ηλίας Παπαδόγιαννης σημείωσε προς τους αριστούχους ότι βρίσκονται στην αρχή της πορείας τους και τους προέτρεψε να υπερασπίζονται πάντα τα όνειρά τους και συνεχάρη τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Συνεχάρη επίσης τη Eurobank που έχει καθιερώσει αυτόν τον σημαντικό θεσμό για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis