home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα λιγοστά δρομολόγια του ΚΤΕΛ δυσχεραίνουν τη μετακίνηση από τα χωριά προς Ναύπλιο και Άργος

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν για την μετακίνησης τους … με την αστική συγκοινωνία
Λεωφορείο Αθήνα Θανάσαινα Ναύπλιο

Πολλές περιοχές στο νομό Αργολίδας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μετακίνησή τους από το χωριό προς τα αστικά κέντρα (ΝαύπλιοΆργος). Δυστυχώς η μετακίνηση και η απόσταση που χωρίζει τα περισσότερα χωριά από τις πόλεις είναι μεγάλη. Τα υπεραστικά ΚΤΕΛ κυρίως εξυπηρετούν την τρίτη ηλικία και τους νέους, οι οποίοι συνεχώς αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των ελάχιστων -όπως αναφέρουν- δρομολογίων ή ακόμα χειρότερα στις περιπτώσεις που περιοχές δεν εξυπηρετούνται καθόλου από το ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα κάτοικος του χωριού Αραχναίου ομολογεί πως «δεν έχω δικό μου μεταφορικό μέσο να μετακινηθώ, ζω μόνη μου και δεν έχω κάποιον να με βοηθήσει στην μετακίνηση. Τον χειμώνα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αφού το ΚΤΕΛ ανεβαίνει στο χωριό να μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο τους. Αλλά και πάλι πρέπει να αλλάξω δύο λεωφορεία για να φτάσω στις δουλειές μου. Ο χρόνος για το δρομολόγιο επιστροφής είναι λίγος και πολλές φορές δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω τις δουλειές μου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζομαι να πάρω ταξί για να επιστρέψω. Βέβαια το καλοκαίρι δεν υπάρχει καθόλου συγκοινωνία και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον τόπο μου».

Κάτοικος από άλλο χωριό ανέφερε ότι τα δρομολόγια είναι δύο, ένα το πρωί που την μεταφέρει στην δουλειά της και ένα νωρίς το μεσημέρι που τους επιστέφει πίσω στο χωριό. «Δεν προλαβαίνω το δρομολόγιο της επιστροφής αφού δουλεύω μέχρι τις 5:00 μ.μ.. Συνήθως παίρνω ταξί», σημειώνει.

Μήπως θα έπρεπε τα δρομολόγια σε δύσβατες -ή όχι τόσο- περιοχές, να υπάρχουν όλο τον χρόνο; Δεν θα έπρεπε να είναι παραπάνω τα δρομολόγια προς τις υπόλοιπες περιοχές, αφού υπάρχει κόσμος το χρησιμοποιεί;

Τα υπεραστικά λεωφορεία οφείλουν να μεριμνήσουν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων που ζουν σε περιοχές με ελάχιστα δρομολόγια, και σε άλλες περιπτώσεις άγονα.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis