home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Οι προ-κρατήσεις Airbnb για την 28η Οκτωβρίου προμηνύουν ένα καλό τριήμερο

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι η κινητικότητα θα ενταθεί – Οι δημοφιλείς προορισμοί και οι ανερχόμενοι
Ναύπλιο πανοραμική

Ψηλά βρίσκεται η Πελοπόννησος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, που φέτος πέφτει Σάββατο. Τη φετινή χρονιά το τριήμερο είναι «κουτσουρεμένο» σε σχέση με πέρσι, ενώ σε πολλούς προορισμούς καταγράφουμε αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτούς και η Καλαμάτα με +10%.

Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 27 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τη δεδομένη χρονική στιγμή καταγράφουν μια κινητικότητα που θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα. Πέρυσι, ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι προ-κρατήσεις κατέγραφαν ποσοστά της τάξεως του 51%-95%, ανάλογα ποσοστά καταγράφουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου.

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι η κινητικότητα θα ενταθεί και οι προ-κρατήσεις θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα του 85%-95% ιδιαίτερα στους δημοφιλείς ορεινούς χειμερινούς προορισμούς.

Οι προ-κρατήσεις στην Πελοπόννησο για την 28η Οκτωβρίου

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 27 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου αγγίζουν το 84%. Το καλό οδικό δίκτυο Αθηνών – Πατρών, έφεραν και πάλι τον Αχαϊκό ορεινό προορισμό στο προσκήνιο για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Αθήνα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 379€ έως 515€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 40τμ σε απόσταση 1,1 χιλ. από το κέντρο και η ανώτατη τιμή, αφορά κατοικία 123τμ με 3 Υ/Δ.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο η Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Οι προ-κρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 95%, 85% και 95% ανίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 310€ έως και 705€ στους Αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα αρχοντικά που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και 8 άτομα. Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι πλέον αναδεικνύονται και νέοι χειμερινοί προορισμοί στην Αρκαδία. Ζάτουνα, Καρύταινα και Λαγκάδια εντάσσονται πλέον στον χάρτη των χειμερινών προορισμών.Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το οι Αρκαδικοί προορισμοί δεν καταγράφουν μεγάλη δυναμική στο κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 65%, με 298 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα. Η Καλαμάτα διαθέτει στο σύνολο των πλατφορμών 1.040 εγγεγραμμένα ακίνητα, καταγράφοντας αύξηση των νέων εγγραφών κατά 10% σε σχέση με πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 100€ έως 172€ για κατοικία 90τμ σε απόσταση 1χιλ από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 50%, με 150 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 357 ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών, καταγράφοντας οριακή αύξηση νέων εγγραφών κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 170€ έως 234€ για κατοικία 80τμ σε απόσταση 400μέτρων από το κέντρο.

Πίνακας

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis