home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι Σπαρτιάτες θέλουν να «συγγενέψουν» με τον Elon Musk

Πρόταση για να γίνει επίτιμος δημότης της Σπάρτης, μετά την αναφορά του στον Λυκούργο
elon musk

Να «συγγενέψουν» με τον Elon Musk σκέφτονται οι Σπαρτιάτες, μετά την αναφορά του ιδρυτή της διαστημικής τεχνολογίας SpaceX και της Tesla, για τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης.

Ήδη, ο νυν δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας φέρνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο «Περί ανακήρυξης σε επίτιμο δημότη Δήμου Σπάρτης του Elon Musk», σημειώνοντας:Στην περίοδο της σύγχρονης τεχνολογικής επανάστασης και της ανάπτυξης της βιώσιμης ενέργειας, η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζει τον Elon Musk ως έναν από τους πλέον επιτυχημένους και επιδραστικούς εφευρέτες της εποχής μας.Είναι, ωστόσο, σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τις επιδόσεις του και να διαδώσουμε το μήνυμα της καινοτομίας, της αειφορίας και της επιστήμης στη δική μας κοινωνία.

Πριν από μερικές ημέρες ο Έλον Μάσκ συνέκρινε όσα συμβαίνουν μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, με τον Λυκούργο και την αναμόρφωση της Αρχαίας Σπάρτης, γράφοντας:

«Σχετικά με τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης.

Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους που θα μεταμόρφωναν το κράτος σε μία από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές στην Ιστορία.

Ένα μέλος της συνέλευσης προσβλήθηκε τόσο πολύ που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι. Ο Λυκούργος θα μπορούσε άνετα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν.

Αντίθετα, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άντρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τελικά τον άντρα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.

Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει. Τότε ο Λυκούργος πέθανε από ασιτία που επέβαλε στον εαυτό του.

BAMF (Bad a** mother f*****).  Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους.»

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis