home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δραπέτης των φυλακών Τίρυνθας ένας εκ των τριών κλεφτών που σήκωσαν χρηματοκιβώτιο στην Παλλήνη

Το χρηματοκιβώτιο εκτός από χρήματα είχε κοσμήματα, οικογενειακά κειμήλια, λίρες, ρολόγια με τη συνολική αξία να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.
Χρηματοκιβώτιο

Δραπέτης των φυλακών Τίρυνθας είναι ο ένας από τους τρεις κλέφτες που μπήκαν τον περασμένο Ιούλιο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παλλήνη έχοντας ως στόχο το χρηματοκιβώτιο που ήταν στο γραφείο.

Το χρηματοκιβώτιο εκτός από χρήματα είχε κοσμήματα, οικογενειακά κειμήλια, λίρες, ρολόγια με τη συνολική αξία να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Επαγγελματικός σχεδιασμός

ΟΙ δράστες φέρονται να έδρασαν αστραπιαία. Αρχικά οι τρεις από αυτούς, ο ένας με τη βοήθεια του άλλου αναρριχήθηκαν στο παράθυρο που οδηγεί στο γραφείο που βρίσκεται στον ημιώροφο, πήραν το χρηματοκιβώτιο και αποχώρησαν άμεσα.

Το χρηματοκιβώτιο ήταν στερεωμένο σε εσοχή. Οι δύο συνεργοί τους που ήταν στο αυτοκίνητο έφθασαν στο σημείο τους παρέλαβαν και έγιναν όλοι μαζί καπνός.

Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας που έδωσαν στις αρχές και τον τρόπο που λειτουργούν.

Στα στοιχεία της υπόθεσης αναφέρεται δε χαρακτηριστικά ότι ο επαγγελματικός σχεδιασμός της παράνομης ενέργειας της συμμορίας περιείχε ακόμα και κάλυψη των βιομετρικών τους χαρακτηριστικών προκειμένου να μην αναγνωρισθούν από τις κάμερες ασφαλείας. Φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες, μακριά παντελόνια και γάντια και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού. Για να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό είχαν κουκούλες, περιλαίμια και μάσκες μίας χρήσης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής κατέληξαν μέσα από τα στοιχεία ότι οι δράστες είχαν υψηλό επαγγελματισμό, πείρα και μεγάλη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Διέθεταν επιπλέον «επιχειρησιακό όχημα» που εξασφάλιζε στην συμμορία ένας εκ των συλληφθέντων ο οποίος ήταν ο οδηγός αλλά και τσιλιαδόρο.

Παρελθόν στις κλοπές

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το ποινικό μητρώο δύο κατηγορουμένων.

Ο πρώτος κατηγορούμενος απασχολεί τις αρχές από τον Μάρτιο του 2004 όπου συνελήφθη για πρώτη φορά κατηγορούμενος για ναρκωτικά ενώ συνολικά έχει κατηγορηθεί 20 φορές για διάφορα αδικήματα όπως κλοπές και απείθεια.

Τον Οκτώβριο του 2013 τον συλλαμβάνουν στο Καματερό γιατί είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους από τη Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μυτιλήνης για διακεκριμένες κλοπές.

Την 1η Ιουνίου 2017 δε συνελήφθη στην Αργολίδα γιατί είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας κατά τη διάρκεια των αγροτικών εργασιών ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης 6 ετών για κλοπές.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις αρχές ούτε μία ούτε δύο αλλά 22 φορές. Η πρώτη ήταν τον Μάιο του 2001 για αποδοχή και διάθεση προιόντων εγκλήματος ενώ λίγους μήνες αργότερα τον συλλαμβάνουν για απόπειρα κλοπής .

Τα ονόματα των δύο κατηγορούμενων βρίσκονται σε μία δικογραφία με 28 κλοπές και για αυτή την δικογραφία συνελήφθησαν στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 αντιμετωπίζοντας και κατηγορία για σύσταση και συμμορία.

Η δράση τους ξεκινά από τότε που είναι ανήλικοι και μάλιστα ο ένας από τους δύο το 2003 συνελήφθη ως διαφυγών του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους εκπαίδευσης στο Βόλο.

Από τους τρεις συλληφθέντες μετά την απολογία τους οι δύο προφυλακίστηκαν ενώ ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis