home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η μάχη στην Πελοπόννησο και την Αργολίδα – Πώς ψηφίζουμε

Από τις 7 το πρωί έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία σ’ όλη τη χώρα για την ανάδειξη των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών
Κάλπη εκλογές

Από τις 7 το πρωί έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία σ’ όλη τη χώρα για την ανάδειξη των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών. Στην Πελοπόννησο οι πολίτες, σήμερα, δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ψηφίζουν ποιον προτιμάνε για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά και 7 δήμοι ψηφίζουν για νέο δήμαρχο.

Οι Δήμοι στους οποίους οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιστρέψουν στις κάλπες για τον β΄ γύρο και να εκλέξουν δήμαρχο είναι οι δήμοι Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ελαφονήσου, Σπάρτης, Δυτικής Μάνης και Πύλου – Νέστορος.

Η μάχη για Περιφερειάρχη και δημάρχους σε Ναύπλιο και Άργος

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι από τον α΄ γύρο θα αναμετρηθούν στις σημερινές εκλογές, όπου θα βγει και το τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η μάχη θα γίνει ανάμεσα στον Δημήτρη Πτωχό και τον Πέτρο Τατούλη. Ο κ. Πτωχός που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, στον α΄ γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 42,61% λαμβάνοντας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, 143.309 ψήφους, ενώ ο κ. Τατούλης -τέως Περιφερειάρχης-  κατέγραψε ποσοστό 31,86% καθώς έλαβε 107.136 ψήφους.

Στον Δήμο Άργους Μυκηνών την προηγούμενη Κυριακή ο νυν δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος συγκέντρωσε το 36,89% και 9.775 ψήφους, ενώ ο Γιάννης Μαλτέζος ακολούθησε με 31,89% και 8.450 ψήφους.

Σε απόσταση αναπνοής ήταν οι δύο πρώτες παρατάξεις με μόνο 1.325 ψήφους διαφορά, με το τελικό αποτέλεσμα να βγαίνει σήμερα 15 Οκτωβρίου.

Ο νυν δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συγκέντρωσε το 33,51% με 6.576 ψήφους έναντι στον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος συγκέντρωσε 29,34% και 5.758 ψήφους στον Δήμο Ναυπλιέων στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

«Μάθε πού Ψηφίζεις»

Μέχρι τις 7 το απόγευμα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μάλιστα, οι πολίτες στην ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» μπορούν να ενημερώνονται, μέσα από μία απλοποιημένη διαδικασία, για τον τόπο που ψηφίζουν.

Για τον ίδιο σκοπό, το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να ψηφίσετε

Για να μπορέσετε να ψηφίσετε θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα (έντυπη ή ψηφιακή) ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Οι στρατιωτικοί και όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Πώς ψηφίζουμε σήμερα για Περιφερειάρχη και Δήμαρχο

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν αρχικά για τον δήμο και αφού ρίξουν το ψηφοδέλτιο στην αντίστοιχη κάλπη, ξαναμπαίνουν στο παραβάν για την ψηφίσουν περιφερειάρχη.

Σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στον β’ γύρο των εκλογών δεν σημειώνουμε σταυρό προτίμησης, καθώς ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής.

Ωστόσο, αν και οι σταυρού δεν λαμβάνονται υπόψη, τα ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης μετράνε ως έγκυρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis