home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ξεκινά νέο εργαστήρι υφαντικής σε τελάρο

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου ανανεώνει, για δεύτερη χρονιά, το ταξίδι στη δημιουργία με την εικαστικό/υφάντρα Κατερίνα Κουτρουμπή
Εργαστήρι Μικροϋφαντικής Τέχνης στο Ναύπλιο - νήματα

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου ανανεώνει, για δεύτερη χρονιά, το ταξίδι στη δημιουργία με την εικαστικό/υφάντρα Κατερίνα Κουτρουμπή.

Πληροφορίες-εγγραφές: 6976799629.

thumbnail 2ΑΦΙΣΑ jpg

Ένα σύντομο βιογραφικό της, γραμμένο από την καταξιωμένη υφάντρα δασκάλα της Νατάσσα Φωκιανίδου:

«Η Κατερίνα Κουτρουμπή είναι Αρκάς κι απο τους δύο γονείς της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στην Επίδαυρο και ζει μόνιμα στο Άργος. Σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης, αγιογραφία, ζωγραφική και αργυροχρυσοχοϊα.

Η καταγωγή της την όπλισε με παραστάσεις απο την φύση και την ελληνική παράδοση.Η μικροϋφαντική μπήκε στη ζωή της σε μια περίοδο που χρειαζόταν γερά κρατήματα, δύναμη, αναγέννηση, αναμέτρηση σε μεγάλα αλώνια και λειτούργησε ιαματικά μέσα απο την ψυχή της, στο μυαλό και το σώμα της.

Η Κατερίνα είναι αγωνίστρια. Την δίδαξα κι ανεβήκαμε μαζί επι ένα χρόνο σ όλα τα τρίωρά μας μαζί με τις υφάνσει, την αόρατη σκάλα της ζωής που της έπαιζε σκληρό παιγνίδι. Η Κατερίνα έσκυβε το κεφάλι μόνο για να υφάνει με επιμέλεια και σπάνια προσήλωση. Μετά ήρθε η αναγέννηση της και άνθισε. Ζωγράφισε και ένωσε την παλέτα της με τα υφάδια και τα στημόνια.

Τα έργα της είναι ιδιαίτερα και μοναδικά, σφραγισμένα με την δική της σφραγίδα της ακεραιότητας και της ωριμότητάς της. Είναι από  τις ελάχιστες μαθήτριές μου που έγιναν δασκάλες της μικροϋφαντικής και που πραγματικά την εμπιστεύομαι πάνω σ αυτό τον τομέα».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis