home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καταγγέλλουν το ΤΑΙΠΕΔ για κατά παραγγελία ιδιωτικοποίηση χωρίς όρους στο Πόρτο Χέλι

Πρόκειται για μια έκταση περίπου 700 στρεμμάτων, που είχε απαλλοτριωθεί από τη χούντα το 1968 για δημιουργία στρατιωτικού αεροδρομίου
Οικόπεδο Βερβερόντα Πορτοχέλι ΤΑΙΠΕΔ

Σε ιδιωτικοποίηση κατά παραγγελία φαίνεται πως προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση του γνωστού οικοπέδου – φιλέτου στην περιοχή Βερβερόντα, στο Πόρτο Χέλι, πάρα τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Πρόκειται για μια έκταση περίπου 700 στρεμμάτων, που είχε απαλλοτριωθεί από τη χούντα το 1968 για δημιουργία στρατιωτικού αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο δεν έγινε ποτέ, αλλά και οι περιούσιες που πήρε το κράτος δεν επιστράφηκαν στους ιδιώτες ιδιοκτήτες.

Όπως φημολογείται ξένοι επενδυτές ωθούν το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει την έκταση χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και χωρίς καθορισμό σε όρους χρήσης και δόμησης, με διαδικασία εξπρές, ώστε να αναλάβουν «δράση» κατόπιν οι ιδιώτες.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην περαιτέρω τσιμεντοποίηση της περιοχής, που ήδη βρίσκεται στα όριά της, αλλά και στην κατασκευή αεροδρομίου σχεδόν μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής η οποία απέχει μόλις δύο ώρες οδικώς από τα Σπάτα. Πάρα ταύτα και παρά σχετική επερώτηση τοπικού βουλευτή, το ΤΑΙΠΕΔ δείχνει αδιάλλακτο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis