home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Πελοπόννησος ανθίζει τουριστικά και τον Οκτώβριο – Στο 88% οι κρατήσεις στα Airbnb

Τα road trip λόγω χαμηλότερου κόστους, έχουν και αυτά την τιμητική τους.
Ναύπλιο πανοραμική

O καλός καιρός επεκτείνει την τουριστική σεζόν, με τις κρατήσεις σε κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι υψηλές και μέσα στον Οκτώβριο. Οι ταξιδιώτες «ψηφίζουν» Πελοπόννησο και Κυκλάδες για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις τους, με προτίμηση στα καταλύματα έως 100 ευρώ τη βραδιά για οικογενειακά δωμάτια. Τα road trip λόγω χαμηλότερου κόστους, έχουν και αυτά την τιμητική τους. Άλλωστε η Πελοπόννησος φημίζεται για τις δυνατότητες που προσφέρει σε αυτό τον τομέα.

Όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε λόγω υψηλών ζητούμενων τιμών, φαίνεται να έχουν ήδη σχεδιάσει να κάνουν τις αποδράσεις τους το φθινόπωρο.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να προσφέρουν στους εαυτούς τους λίγες ακόμη ημέρες χαλάρωσης τη στιγμή που αυτούς τους μήνες, οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με τη θερινή σεζόν.

Οκτώβριος: Προκρατήσεις 88% στην Πελοπόννησο

Αν ο βασικός παράγοντας για τις διακοπές είναι το κόστος, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που μπορείς να επιλέξεις οποιονδήποτε προορισμό σε τιμές μειωμένες ακόμη και 60% σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι λίγοι οι Βορειοευρωπαίοι και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων ηλικιών, που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως η Airbnb, με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€ στους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, έφθασαν το 88%.

Πίνακας

Το βασικό κριτήριο για τις οικογένειες

Το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου, ενώ αποτέλεσε «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget».

Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο η ύπαρξη των οικοσυκσευών, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis