home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ο φάκελος για το έργο εκβάθυνσης του λιμανιού

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας που ερευνούσε το θέμα, αποφάσισε να παραπέμψει τον φάκελο στις εισαγγελικές αρχές – Τι απαντά η παράταξη Κωστούρου
Λιμάνι Ναυπλίου

Δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο Κώστας Καράπαυλος επανέρχεται στο θέμα της εκβάθυνσης του λιμανιού στο Ναύπλιο, αποκαλύπτοντας πως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας παρέπεμψε το φάκελο του έργου στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Να σημειωθεί πως πριν λίγο καιρό η παράταξη «Ανάπλι Εμπρός!» που συνεργάζεται εκλογικά με το «Όραμα Δημιουργίας» του Δημήτρη Ορφανού είχε αποκαλύψει ότι το έργο της εκβάθυνσης και της υποστήριξης των κρηπιδωμάτων δεν πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί όσο αφορά τα βάθη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ναυπλίου που ήταν και ο σκοπός του έργου. Όπως είχε επισημανθεί, σύμφωνα με τις επίσημες βυθομετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, αποδεικνύεται ότι το έργο δεν έγινε όπως προβλεπόταν. «Ο σκοπός του δεν επιτεύχθηκε, εκατομμύρια χάθηκαν και οι ευθύνες είναι τεράστιες», αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Η εργολαβία προέβλεπε εκβάθυνση πάνω από 8 μέτρα για όλη τη λιμενολεκάνη, όμως αυτή ήταν μικρότερη, σύμφωνα με όσα είχαν καταγγελθεί.

Η απάντηση Κωστούρου

Η δημοτική παράταξη «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα», του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, απαντά ως εξής:

«Όσον αφορά το θέμα που διέδωσε η αντιπολίτευση, πρέπει να γίνει γνωστό ότι αφορά διαδικασία επίλυσης διαφορών μεταξύ Δήμου Ναυπλιέων και εργοληπτικής εταιρείας, που είχε αναλάβει την εκβάθυνση του Λιμανιού το 2013 (όταν ο φάκελος του έργου στηρίχθηκε σε άστοχη μελέτη από τη δημαρχία Αναγνωσταρά) που προέκυψαν από πλημμελείς πράξεις αυτής.

Χρηματοδοτήσαμε νέα μελέτη και υλοποιήσαμε νέο έργο!

Η διαβίβαση της υπόθεσης από την αρχή Διαφάνειας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Δικαστικές αρχές, έχει λάβει χώρα πριν από τρεις μήνες και δεν αποτελεί πρόσφατο γεγονός, όπως εμφανίζεται!

Είναι πρωτόγνωρο και απίστευτο, βέβαια, ότι ο κ. Καράπαυλος προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη αγνοεί τα συμφέροντα του Δήμου και ταυτίζεται με τα συμφέροντα της εργοληπτικής εταιρείας.

Επίσης είναι απαράδεκτο να μην απαντάει στα θέματα της Μαρίνας , τη μετατροπής της «Αίθουσας Αρχιμουσικού Βασίλειου Χαραμή» (Τριανόν) σε τζαμί (προσωπική του ανάρτηση) και της συμφωνίας ανάμεσα σε αυτόν και στον κ. Ορφανό για μοίρασμα θέσεων και χωρικών αρμοδιοτήτων.

ΥΓ1: Τόσο σημαντικά είναι τα συμφέροντα του εργολάβου για τον κ. Καράπαυλο;
ΥΓ: Χωρικές αρμοδιότητες: Ορφανός περιφέρεια και Καράπαυλος Ναύπλιο;
»

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis