home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο δήμος Τρίπολης έχει ένα από τα καλύτερα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Η νέα δομή περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους διαμονής των ζώων, πλήρες ιατρείο, χώρο υποδοχής επισκεπτών, αποθηκευτικούς χώρους κ.α.
Καταφύγιο αδέσποτων Τρίπολη (2)

Αγιασμός και παρουσίαση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης έγιναν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Ένα έργο που ξεκίνησε με την υποβολή της πρότασης του Δήμου Τρίπολη στο πρόγραμμα Φιλόδημος το 2020 και ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις το 2021 και το 2023 έτσι ώστε σήμερα ο δήμος να διαθέτει, ίσως, το πιο σύγχρονο δημοτικό καταφύγιο της χώρας.

Περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους διαμονής των ζώων, με περιέκτες νερού και φαγητού και επιπρόσθετα πλαστικά σπιτάκια για επιπλέον προστασία.

Επίσης, κλειστό κτίριο που στεγάζει τον χώρο υποδοχής επισκεπτών του καταφυγίου, το γραφείο προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους, ενώ εκεί οργανώθηκε το ιατρείο και το νοσηλευτήριο ζώων. Στο ιατρείο θα μπορούν να διενεργηθούν κτηνιατρικές πράξεις και χειρουργεία, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (εξοπλισμό αναλώσιμα εργαλεία – χειρουργικό τραπέζι και φως, κλίβανος ξηράς αποστείρωσης ,υπέρηχος σετ εργαλείων στείρωσης κλπ).

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε: «Η οργάνωση ενός τέτοιου χώρου αποτελεί πρόκληση για κάθε Δήμο και είναι ένα στοίχημα για περισσότερη εξέλιξη. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με τοπικά φιλοζωικά σωματεία, αλλά και Πανελλαδικής εμβέλειας (save a Greek stray, zero stray academy) οργανώνονται δράσεις για ενημέρωση, περισσότερες στειρώσεις, υιοθεσίες, στήριξη και φροντίδα των αδέσποτων».

Καταφύγιο αδέσποτων Τρίπολη (1)

Οι πρώτες ενέργειες για να αποκτήσει ο δήμος Τρίπολης αυτή τη δομή ξεκίνησαν επί του αειμνήστου δημάρχου Δημήτρη Παυλή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν στα 300.000 ευρώ. Δικαιούχος φορέας είναι ο δήμος Τρίπολης.

Η δομή που βρίσκεται στην περιοχή της Νεστάνης μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 ζώα συντροφιάς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis