home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κεραυνός άφησε χωρίς ρεύμα πέντε σχολικές μονάδες στο Άργος

Κάηκε ο μετασχηματιστής που τροφοδοτούσε με ηλεκτρικό ρεύμα, μεταξύ άλλων, και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αργολίδας.
ΕΠΑΛ Άργους

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εδώ και δύο μέρες πέντε σχολικές μονάδες του Άργους που στεγάζονται στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης από Ναύπλιο. Ο λόγος για το Πρότυπο ΕΠΑΛ, το ΣΕΚ, το 3ο Γενικό Λύκειο, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αργολίδας και το Δ.ΙΕΚ Άργους.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ που εκείνη την ώρα έκαναν μάθημα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά από βροχή, έπεσε κεραυνός με αποτέλεσμα να καεί ο μετασχηματιστής που βρίσκεται στο υπόγειο του ΣΕΚ. Από τότε τα σχολεία έμειναν χωρίς ρεύμα, με τα μαθήματα να γίνονται κανονικά σήμερα Πέμπτη μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Η διαδικασία ωστόσο εξελίσσεται μετ’ εμποδίων, χωρίς να λειτουργούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και όποιες ακόμα συσκευές απαιτούν την παροχή ρεύματος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη λειτουργία του εσπερινού ΕΠΑΛ που δεν μπορεί να λειτουργήσει στο σύνολο του ωραρίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από τη μαθητική κοινότητα, στη σχολική μονάδα δεν υπήρχε αλεξικέραυνο, ενώ ο μετασχηματιστής που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν ασυντήρητος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί προσωρινά με την παροχή ρεύματος από γεννήτρια, μέχρι να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του μετασχηματιστή και να επανέλθει η κανονικότητα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis