home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτά είπαν Πτωχός, Κεραμέως και Ανδριανός κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Ναύπλιο

Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Δευτέρας
Πτωχός Κεραμέως Ναύπλιο (4)

Παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» Δημήτρη Πτωχού στο Ναύπλιο. Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, καθώς και πλήθος πολιτών.

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από σήμερα ώστε να χτίσουμε πάνω σε ό,τι θετικό έχει γίνει και να μπορέσουμε να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά». Σημείωσε, επίσης, ότι «η Πελοπόννησος είναι ένας υπέροχος τόπος με απίστευτες ομορφιές και φοβερά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πάνω από όλα όμως είναι ένας τόπος με υπέροχους ανθρώπους» και συμπλήρωσε ότι «όραμα και στόχος της παράταξής του είναι «να κάνει την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ευρώπη έως το 2028».

Αναφερόμενος στο στους στόχους του προγράμματός του, εξήγησε ότι είναι «βασισμένο σε ότι ακούσαμε, σε ότι είδαμε, σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που συναντήσαμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες». Ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε ιδιαίτερα τους υποψηφίους της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά», κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που έχουν αφήσει τρομερό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, που έχουν πολύ μεγάλη διάθεση και να αφήσουν πολλά πράγματα πίσω προκειμένου να υπηρετήσουν  το κοινό καλό».

Κλείνοντας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε βέβαιος ότι «μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια με πολύ μεγάλη ανάπτυξη, μία περιφέρεια με δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη. Μία περιφέρεια που μπορούμε όλοι να ζήσουμε όλα μας τα όνειρα. Μία περιφέρεια της προκοπής και των ίσων ευκαιριών, καλώντας «όλους και όλες μαζί μας, για να πάμε μαζί την Πελοπόννησο μπροστά».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία της στο Ναύπλιο και το εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Πτωχού. Χαρακτήρισε τη συγκυρία πολύ κρίσιμη, εξηγώντας ότι «βρισκόμαστε περίπου δύο εβδομάδες πριν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα μας εν γένει και για την Πελοπόννησο». Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «θέλουμε άξιους ανθρώπους που να έχουν τουλάχιστον τρία χαρακτηριστικά: πρώτον να έχουν ικανότητες να διοικήσουν τον τόπο τους, δεύτερον να είναι αποτελεσματικοί και τρίτον να έχουν να έχουν πολιτική βούληση να είναι κοντά στους πολίτες», επισημαίνοντας ότι «ο Δημήτρης Πτωχός πληροί στο έπακρο αυτές τις τρεις κατηγορίες όλα αυτά τα χαρακτηριστικά».

Η Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Δημήτρη Πτωχό κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «πολύ σημαντικό κρίκο σε όλη την προσπάθεια συντονισμού της τότε κυβέρνησης». Ξεκαθάρισε, δε, ότι «ο στόχος είναι ένας: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», εξηγώντας ότι «ο ρόλος του εκάστοτε περιφερειάρχη είναι πάρα πολύ κρίσιμος, γιατί καλούνται να υλοποιήσουν σχέδια με πάρα πολλές προκλήσεις σε θεμελιώδεις πυλώνες της πολιτικής».

Κλείνοντας, η Νίκη Κεραμέως ευχήθηκε στον Δημήτρη Πτωχό και σε όλους τους υποψηφίους «πολύ καλή επιτυχία. Τα γραφεία αυτά να είναι νικηφόρα και να μπορέσετε να υλοποιήσετε όλα αυτά τα οποία έχετε σχεδιάσει για την επόμενη θητεία».

Τέλος ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός δήλωσε ευθέως την στήριξη του στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού, τονίζοντας ότι συμμερίζεται και εκείνος της άποψη του πρωθυπουργού όταν δήλωσε ότι είναι ο «κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Ο Γιάννης Ανδριανός αναφερόμενος και στα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Αργολίδα τόνισε ότι «πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά και ειδικά για την Αργολίδα. Έχουμε εκκρεμότητες που έχουμε δρομολογήσει και έργα υποδομής που εκκρεμούν και που θα γίνουν. Πραγματικά  πιστεύω ότι πρέπει να εκλεγείς, το οφείλουμε στην Πελοπόννησο, το οφείλουμε στην πατρίδα, στην Ελλάδα.»

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Πτωχού:

Καλησπέρα σας.

Η Πελοπόννησος είναι ένας υπέροχος τόπος, ένας ευλογημένος τόπος. Είναι ένας τόπος με απίστευτες ομορφιές και φοβερά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πάνω από όλα όμως είναι ένας τόπος με υπέροχους ανθρώπους, όπως είστε όλοι εδώ. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από σήμερα ώστε να χτίσουμε πάνω σε ότι θετικό έχει γίνει και να μπορέσουμε να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Και εμείς εδώ ο συνδυασμός μας «Πελοπόννησος Μπροστά» έχει ένα σαφές όραμα, έχει ένα σαφές στόχο, μια σαφή επιδίωξη να κάνει την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ευρώπη εως 2028.

Έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, βασισμένο σε ότι ακούσαμε, σε ότι είδαμε, σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που συναντήσαμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Έχουμε ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο. Πάνω από όλα έχουμε πολυσυμμετοχική ομάδα με εκπληκτικούς άνθρωπος. Με ανθρώπους που έχουν αφήσει τρομερό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, με ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη διάθεση και να αφήσουν πολλά πράγματα πίσω προκειμένου να υπηρετήσουν  το κοινό καλό. Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο. Μία περιφέρεια με πολύ μεγάλη ανάπτυξη, μία περιφέρεια με δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη. Μία περιφέρεια που μπορούμε όλοι να αφήσουμε όλα μας τα όνειρα. Μία περιφέρεια της προκοπής και των ίσων ευκαιριών. και σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια θα ήθελα να σας καλέσω όλους και όλες μαζί μας για να πάμε μαζί την Πελοπόννησο μπροστά.

Ολόκληρη η ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως:

Καλησπέρα σε όλους. Είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αγαπητέ Δημήτρη, να είμαι στην πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, σε μία πόλη γεμάτη ιστορία και να είμαστε εδώ όλοι μαζί για να εγκαινιάσουμε το νέο εκλογικό κέντρο υποψήφιο περιφερειάρχη του Δημήτρη Πτωχού.

Είμαστε σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, σε μία κρίσιμη συγκυρία περίπου δύο εβδομάδες πριν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα μας εν γένει και για την Πελοπόννησο. Εκει λοιπόν θέλουμε άξιους εκεί λοιπόν θέλουμε άξιους ανθρώπους που θα έλεγα να έχουν τουλάχιστον τρία χαρακτηριστικά: να έχουν ικανότητες να διοικήσουν τον τόπο τους, δεύτερον να είναι αποτελεσματικοί και τρίτον να έχουν να έχουν πολιτική βούληση να είναι κοντά στους πολίτες. Και θεωρώ ότι ο Δημήτρης Πτωχός πληροί στο έπακρο αυτές τις τρεις κατηγορίες όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Και το λέω έχοντας η ιδία γνώση. Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με το Δημήτρη, τα χρόνια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Είχαμε συνεργαστεί πολύ κοντά, σε μία εποχή πολύ δύσκολη, με πολλές προκλήσεις που όμως η κυβέρνηση τα κατάφερε και ο Δημήτρης ήτανε πολύ σημαντικός κρίκος σε όλη την προσπάθεια συντονισμού της τότε κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο Δημήτρη Πτωχό ως ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Και για αυτό είμαστε όλοι εδώ σήμερα ενωμένοι. Και οι βουλευτές μας είναι ο Γιαννης Ανδριανός και ο Περικλής Μαντάς και οι δυο τους δίνουν τεράστιες μάχες στη Βουλή. Είναι εδώ ο Γενικός μας ο Γιώργος ο Διδασκάλου, ο Γιάννης  Δελακουρίδης, άνθρωποι του πολιτισμού οι οποίοι έχουν συνεισφέρει πάρα πολύ σε δύσκολους καιρούς, έχουν υπερβάλει εαυτό προκειμένου να πετύχουμε το στόχο. Είναι εδώ πάρα πολύ πάρα πολλά στελέχη μας και δεν είναι τυχαίο αυτό. Είναι εδώ γιατί ο στόχος είναι ένας, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ξέρετε ο ρόλος του περιφερειάρχη και του εκάστοτε περιφερειάρχη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στις 13 περιφέρειες της χώρας είναι πάρα πολύ κρίσιμος, γιατί; Γιατί είναι θεμελιώδες θεμελιώδεις πυλώνες της πολιτικής καλούνται να υλοποιήσουν σχέδια με πάρα πολλές προκλήσεις. Να αναφέρω μόνο μια, την κλιματική κρίση, η οποία δεν είναι ένα πρόβλημα στο μέλλον είναι μέρος του παρόντος. Είναι στη σημερινή πραγματικότητα μία απειλή για την οποία χρειαζόμαστε να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά όλοι μαζί. Κεντρικό κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, τοπική αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού και πάνω από όλα πολίτες. Είμαστε εδώ λοιπόν με μένα στόχο, είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για  προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες σε εσάς τους πολίτες και κάθε προσπάθειά μας είτε αφορά στην κεντρική διοίκηση, είτε αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει μία κοινή συνισταμένη, πώς όλοι οι πολίτες και από εδώ οι πολίτες του Ναυπλίου θα γίνονται αποδεκτές πιο ποιοτικών υπηρεσιών

Εγώ λοιπόν αγαπητέ Δημήτρη να ευχηθώ πρώτα από όλα σε εσένα προσωπικά, σε όλους τους υποψηφίους και στο συνδυασμό συνολικά, μία πάρα πολύ καλή επιτυχία. Τα γραφεία αυτά να είναι νικηφόρα και να μπορέσετε όλοι με υλοποιήσετε όλα αυτά τα οποία έχετε με τόσο μεράκι, με τόσο όρεξη, με τόσο προγραμματισμό σχεδιάσει για την επόμενη θητεία

Να είστε καλά. Καλή επιτυχία!

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού:

Αγαπητέ Δημήτρη, θέλω και εγώ να σου να σου δηλώσω ότι είμαστε δίπλα σου να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όπως υπενθύμισε και η φίλη Νίκη και συνεργάτιδα, γιατί έχουμε συνεργαστεί και στον τομέα της παιδείας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ο «κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», πραγματικά είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση του περιφερειάρχη, σε αυτή τη συγκυρία ιδιαίτερα γιατί πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά. Ειδικά για την Αργολίδα έχουμε εκκρεμότητες και έχουμε δρομολογήσει και έργα υποδομής που θα γίνουν.  Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να εκλεγείς το οφείλουμε στην Πελοπόννησο, το οφείλουμε στην πατρίδα, στην Ελλάδα.

Πραγματικά χαίρομαι που είναι η Νίκη Κεραμέως κοντά μας. Δίνει ένα στίγμα και δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητά σου και για την επιτυχή πορεία προς τις εκλογές.

Απομένουν πλέον λίγες ημέρες για αυτό πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούμε, δεν έχουμε χρόνο ο χρόνος πλέον τελειώνει προεκλογικά και για αυτό πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις να έχεις την επιτυχία που πρέπει να έχεις για το καλό της Πελοποννήσου για το καλό της Αργολίδας. Θέλω λοιπόν να σου πω ότι σε στηρίζουμε και να πω πάλι ότι είναι μεγάλη χαρά πού είναι η Νίκη μαζί μας, γιατί πραγματικά έκανε ένα σημαντικό έργο και στο Υπουργείο Παιδείας και βεβαίως καλείται να υλοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος Εκσυγχρονισμός στη Δημόσια Διοίκηση στο  Υπουργείο Εσωτερικών. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει όπως είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και ο Δημήτρης γιατί πραγματικά όπως είπε και η Νίκη, είχα και εγώ την τύχη ως μέλος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά να συνεργαστώ μαζί του όταν ήταν στο Μαξίμου και μας αξιολογούσε μας υπενθύμιζε τις εκκρεμότητες που είχε κάθε υπουργός. Πραγματικά η συνεργασία μας ήταν άψογη. Βεβαίως  θα προσθέσω σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και το ήθος σου. Πραγματικά είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που μπαίνουν στα κοινά να υπάρχει αυτό το εξαιρετικό ήθος που διαθέτεις Δημήτρη.

 Καλή επιτυχία είμαι σίγουρος για την επιτυχία και όλοι είμαστε κοντά σου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis