home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ψήφισμα για το κτιριακό πρόβλημα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

Ζητάμε την ψήφο σας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας, αναφέρει ο Σύλλογος
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

Ψήφισμα για το κτιριακό πρόβλημα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, δημιούργησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας φοιτούν ήδη, σχεδόν, εκατό μαθητές του Γυμνασίου, αριθμός ο οποίος ενδεχομένως να αυξηθεί μετά τις κατακτήτριες εξετάσεις για την Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο, το παλαιό δημοτικό της Προσύμνης, διαθέτει έξι τάξεις και μια μεγάλη αίθουσα η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ως εργαστήριο Εικαστικών. Από τις έξι τάξεις οι πέντε χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των τμημάτων (2 τμήματα στην Πρώτη Γυμνασίου, 2 στην Δευτέρα και ένα στην Τρίτη), ενώ η τελευταία αίθουσα έχει διαμορφωθεί σε εργαστήριο χορού (black box).

Για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας χρειαζόμαστε, σήμερα τουλάχιστον, επιπλέον αίθουσες για να στεγάσουν το εργαστήριo θεάτρου – κινηματογράφου, το εργαστήριο θετικών επιστημών, μια βιβλιοθήκη και το εργαστήριο πληροφορικής. Βέβαια δεν έχουμε υπολογίσει την μελλοντική λειτουργία λυκειακών τάξεων που θα οξύνει περισσότερο το κτιριακό μας πρόβλημα. Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι τα παιδιά μας αυτά τα τρία χρόνια λειτουργιάς του σχολείου δεν έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στον αυλειο χώρο (γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστήριο κλπ).

Εμείς σήμερα ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς (ειδικά τον Δήμο Άργους Μυκηνών, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Υπουργό Παιδείας) να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σχολείου, με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη του με τη δημιουργία λυκειακών τάξεων ώστε το μοναδικό Καλλιτεχνικό Σχολείο της Πελοποννήσου να στεγαστεί σε ένα σύγχρονο, μοντέρνο και λειτουργικό κτίριο στην Αργολίδα.

Καλούμε όλες και όλους να συνυπογράψουν αυτην την προσπάθειά μας για να αποκτήσει τελικά το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας ενα κτίριο εφάμιλο των προσδοκιών μας και των δυνατότητων του»

Η ανακοίνωση για το ψήφισμα

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ζητάμε  την ψήφο σας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Λίγες μέρες πριν, συντάξαμε και στείλαμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το δελτίο τύπου του συλλόγου μας, όπου αναφέρουμε τα προβλήματα του σχολείου και την ανάγκη να αποκτήσουμε κτήριο που να στεγάσει το σχολείο μας. Το επόμενο βήμα μας είναι ότι δημιουργήσαμε ένα ψήφισμα για να μπορέσετε να συνδράμετε όλοι εσείς με την ψήφο σας ώστε να πιέσουμε τους αρμόδιους να κάνουν την δουλειά τους.

Μπαίνοντας στο link θα σας κατευθύνει.»

Το ψήφισμα στην avaaz.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis