home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Μελέτη για τα άγονα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει τη δαπάνη μελέτης για τον σχεδιασμό των δρομολογίων των ΚΤΕΛ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα – Συνεχίζεται κανονικά το μαθητικό δρομολόγιο στα Αρφαρά
ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου σύμβαση μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και μελετητικού γραφείου το οποίο αναλαμβάνει να εκπονήσει μελέτη για τον σχεδιασμό αστικών και υπεραστικών οδικών επιβατικών γραμμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία -με βάση τη σχετική νομοθεσία- έχει ζητήσει από το κάθε ΚΤΕΛ της χώρας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η Περιφέρεια, σημείωσε ο Π. Νίκας, καλύπτει τη δαπάνη για την εν λόγω  μελέτη που έχει ζητήσει το υπουργείο και η οποία, μεταξύ άλλων, αφορά και στον προσδιορισμό των άγονων δρομολογίων για τα οποία τα ΚΤΕΛ θα πρέπει να τύχουν επιδότησης.

Σύμφωνα με την σύμβαση, στο πλαίσιο της μελέτης -η δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 36.952 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ- θα εξεταστούν οι ανάγκες σε κάθε μία Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα πρέπει αυτή να έχει παραδοθεί.

Κανονικά το μαθητικό δρομολόγιο Αρφαρών

Στο μεταξύ, κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας το έγγραφο με την καταγγελία του συνδέσμου προσωπικού αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών νομού Μεσσηνίας σχετικά με επίθεση σε υπάλληλο του υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά την διάρκεια του δρομολογίου μεταφοράς μαθητών στα Αρφαρά.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, η Περιφέρεια δεν συναινεί στο αίτημα που διατυπώνεται στο πιο πάνω έγγραφο για διακοπή του πιο πάνω δρομολογίου -“το δρομολόγιο μεταφοράς των μαθητών στα Αρφαρά δεν σταματά, θα συνεχιστεί κανονικά” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis