home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Άργος: Ξεκινάει τη λειτουργία του το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου και τοποθέτηση καφέ και μπλε κάδων από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Ξεκινάει την λειτουργία του το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Άργος. Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει πως κλείνουν όλες οι χωματερές και δημιουργείται εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου, το οποίο θα δρα παράλληλα με την ολοκληρωμένη διαχείριση της ΤΕΡΝΑ.

Πριν λίγες ημέρες υπεγράφη και  η σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν γωνιές ανακύκλωσης σε ολόκληρο τον Δήμο, καθώς και καφέ και πράσινοι κάδοι.

Στους καφέ κάδους θα συλλέγονται οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ, με σκοπό την κομποστοποίηση, την φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών  σε χρήσιμο λίπασμα, εδαφοβελτιωτικό ή όπως αλλιώς το λένε κομπόστ.

Στους μπλε κάδους θα συλλέγονται τα υπόλοιπα υλικά τα οποία θα οδηγούνται στην επαναχρησιμοποίηση τους.

Διαβάστε ακόμα
Εργοστάσιο ανακύκλωσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο το Δήμο Άργους Μυκηνών το οποίο και εμείς κληρονομήσαμε. Η δημοτική μας αρχή έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και έχει κάνει σταθερά βήματα προς την επίλυσή του με το κλείσιμο όλων των χωματερών και την δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου το οποίο θα δρα παράλληλα με την ολοκληρωμένη διαχείριση της ΤΕΡΝΑ με την οποία συνεργαζόμαστε και  εδώ και μήνες στέλνουμε τα σκουπίδια μας.

Πριν λίγες ημέρες υπεγράφη και  η σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης, ενώ  παράλληλα θα εγκατασταθούν γωνιές ανακύκλωσης σε ολόκληρο τον Δήμο  καθώς και καφέ και πράσινοι κάδοι.

Στους καφέ κάδους θα  συλλέγουμε οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ, με σκοπό την κομποστοποίηση, την φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών σε χρήσιμο λίπασμα, εδαφοβελτιωτικό ή όπως αλλιώς το λένε κομπόστ. Ο Δήμος μας με ειδικά απορριμματοφόρα  και με το δίκτυο των καφέ  κάδων που θα τοποθετηθούν θα   πραγματοποιεί την ορθή διαχείριση των οργανικών βιοαπόβλητων. Στους μπλε κάδους θα συλλέγονται τα υπόλοιπα υλικά τα οποία θα οδηγούνται στην επαναχρησιμοποίηση τους, συμβάλλοντας ως δήμος, στην κυκλική οικονομία. Η δε λυματολάσπη του βιολογικού στον ίδιο χώρο του εργοστασίου, θα ξηραίνεται, θα επεξεργάζεται και θα οδηγείται και αυτή για επαναχρησιμοποίηση, μετά τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Οι προσπάθειές μας έχουν αποτέλεσμα το οποίο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα διαφανεί και στα δημοτικά τέλη τα οποία θα μειωθούν αλλά και στην καθαριότητα του Δήμου. Οι «αντιπολιτευτικές κορώνες» εκείνων που κλείνουν τ’ αυτιά τους και τα μάτια τους όταν υλοποιείται ένα έργο για το καλό του τόπου μας δημιουργεί μόνο οίκτο! Τα δε συμφέροντα που θέλουν διαρκώς να παρεμβαίνουν για να επιτυγχάνουν τους στόχους τους δεν μπορούν να υπερβούν  τη λαϊκή βούληση το μήνυμα της οποίας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είναι ηχηρό!».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button