home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ο Ορφανός απαντά για την πλαστή διαθήκη – Ψεύτες και συκοφάντες

Ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο σχετικά με την προ 20ετίας υπόθεση ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Ορφανός

Ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο σχετικά με την πλαστή διαθήκη ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, τονίζοντας πως έχει στα χέρια του όλα τα δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του και «μπορούν να χαρακτηρίσουν μόνο ψεύτες και συκοφάντες» όλους όσους αναφέρονται στο πρόσωπό του και προσπαθούν να τον συσχετίσουν με την εν λόγω υπόθεση.

Το θέμα ανακινήθηκε μετά από αναφορές από τον συνήγορο του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου Αλέξη Κούγια σχετικά με την εν λόγω διαθήκη την οποία είχε προσβάλλει ως πλαστή το 2006 το Ελληνικό Δημόσιο.

Το θέμα επιχειρήθηκε να επανέλθει προεκλογικά στην επικαιρότητα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τα οποία δημοσιοποιούν απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου από το 2003.

Τι απαντά ο Ορφανός για τη διαθήκη

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Δημήτρης Ορφανός αναφέρει σχετικά με το επίμαχο θέμα:

«Τους τελευταίους μήνες και με αφορμή την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, δέχθηκα μία αήθη επίθεση που στόχο είχε να πλήξει το πρόσωπο, την τιμή και την υπόληψή μου, παρουσιάζοντάς με ως συμμέτοχο στο αδίκημα της πλαστογραφίας και ειδικότερα στην πλαστογραφία της ιδιόγραφης διαθήκης της Κωνσταντίνας Τσιπόκα.

Στόχο δεν είχαν να πλήξουν τον Δημήτρη Ορφανό ως Δικηγόρο και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, γιατί αυτό θα είχαν κάνει από τον Σεπτέμβριο του έτους 2003 (20 χρόνια πρίν) ότε και δημοσιεύθηκε η εν λόγω διαθήκη, αλλά τον Δημήτρη Ορφανό ως υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλιέων.

Αρχικά θέλησα να μη δώσω καμία συνέχεια στην εν λόγω επίθεση που δέχθηκα, επειδή γνώριζα πολύ καλά ότι το εν λόγω θέμα δεν με ακουμπάει σε κανένα σημείο.

Οι τελευταίες όμως καθημερινές αήθεις επιθέσεις, με οδήγησαν στο σημείο να δώσω κάποιες εξηγήσεις στους συνδημότες μου, που ενδεχομένως να τους έχει δημιουργηθεί μία αμφιβολία προς το πρόσωπό μου και αυτήν την έστω και μία αμφιβολία θέλω να την εξαφανίσω.

Θα μιλήσω ως ένας απλός πολίτης και όχι ως νομικός γιατί ως νομικός μιλώντας και ενεργώντας, θα έπρεπε να ήμουν διαρκώς στα Δικαστήρια, προασπίζοντας την τιμή και την υπόληψή μου, πράγμα που θα πράξω άμεσα εάν οι πληρωμένοι συκοφάντες μου δεν σταματήσουν σήμερα όλη αυτή την αήθη επίθεση, τονίζοντας ότι το εν λόγω δελτίο τύπου αποτελεί συνάμα και την τελευταία μου ειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την μόνη και πραγματική ΑΛΗΘΕΙΑ:

Ήμουν βαφτιστήρι της Κωνσταντίνας Τσιπόκα, με την οποία διατηρούσα άριστες σχέσεις, τόσο εγώ όσο και όλη μου η οικογένεια.

Η νονά μου απεβίωσε ξαφνικά την 11-4-2002, χωρίς να έχει κανέναν πλησιέστερο συγγενή, καθότι η αδελφή της Μαρία είχε προαποβιώσει χωρίς και αυτή να έχει κανέναν συγγενή.

Διορίσθηκε ως κηδεμόνας της σχολάζουσας κληρονομίας της η δικηγόρος Ναυπλίου Παναγιώτα Γιαννοπούλου, η οποία με δική της αίτηση, ως όφειλε εκ του νόμου, δημοσίευσε μία διαθήκη που βρέθηκε το έτος 2003 στην οικία της και δήθεν είχε συνταχθεί ως ιδιόγραφη διαθήκη από την ίδια Κωνσταντίνα Τσιπόκα και με την οποία, κατέλειπε την περιουσία της σε 11 κληρονόμους μεταξύ των οποίων ήμουν και εγώ, όπως επίσης και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ναυπλίου και ο Οίκος Ευγηρίας Πρόνοιας «Μαρία Κ. Ράδου»

Όλοι οι φερόμενοι κληρονόμοι είχαν φιλική σχέση με την θανούσα, όπως επίσης ιδιαίτερα φιλικούς δεσμούς είχε εν ζωή η θανούσα και με τα δύο νομικά πρόσωπα.

Η κηδεμόνας της σχολάζουσας κληρονομίας έκανε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως επίσης και το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο.

Όλες λοιπόν οι δικαστικές ενέργειες που έγιναν εναντίον όλων των φερομένων ως κληρονόμων, ήταν απαραίτητο να γίνουν και έτσι όλοι οι αναγραφόμενοι ως κληρονόμοι στην διαθήκη ήταν σε κάθε δίκη υποχρεωτικά και διάδικοι.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ διεκδίκησα κανένα περιουσιακό στοιχείο της νονάς μου Κωνσταντίνας Τσιπόκα.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντιδίκησα με το Ελληνικό Δημόσιο και την Κηδεμόνα της Σχολάζουσας Κληρονομίας, αντιθέτως συνέδραμα το Δικαστήριο κατά την έκδοση της απόφασης για την ακύρωση της καταφανούς πλαστής διαθήκης.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατηγορήθηκα ούτε ασκήθηκε σε βάρος μου καμία ποινική δίωξη για την εν λόγω υπόθεση.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποδέχθηκα κανένα περιουσιακό στοιχείο της νονάς μου Κωνσταντίνας Τσιπόκα.

Έχω εις χείρας μου όλα τα δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου και μπορούν να χαρακτηρίσουν μόνο ΨΕΥΤΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ όλους όσους αναφέρονται στο πρόσωπό μου και προσπαθούν να με συσχετίσουν με την εν λόγω υπόθεση.

Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με ευγένεια για την εν λόγω υπόθεση…»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis