home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΥγεία

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους ενημερώνει για το αντιγριπικό εμβόλιο

Επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου διαμορφώνεται ετησίως περιέχοντας τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού

Η γρίπη είναι μια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης, μεταδίδεται πολύ εύκολα και μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου διαμορφώνεται ετησίως περιέχοντας τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως κάθε χρόνο με αφορμή την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού και στα πλαίσια της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης & αγωγής υγείας, η 1η ΤΟΜΥ Άργους θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο & Νοέμβριο ενημέρωση, έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, συνταγογράφηση και εμβολιασμό για τον ιό της γρίπης και τον πνευμονιόκοκκο στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας.

Η συνταγογράφηση θα πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 2751069603

Ο συντονιστής της 1ης ΤΟΜΥ Άργους
Χαράλαμπος Αποστολόπουλος
Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός
Επιμελητής Β’ ΕΣΥ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button