home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης συμμετείχε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο»
Ζωγραφική

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας  συμμετείχε στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής τον οποίο διοργάνωσε το Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο» όπου πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες από δεκάδες Σχολεία της χώρας μας, τα οποία αποτύπωσαν εικαστικά τον ρόλο του ανθρώπου μέσα από το ταξίδι του στους πολιτισμούς, το περιβάλλον που δημιουργεί και τα μηνύματα που περνάει μέσα στην πορεία της εξέλιξης της ζωής του.  

Σε κάθε μαθητή – μαθήτρια δόθηκε εξ αρχής το περίγραμμα ενός κυκλαδικού ειδωλίου και χωρίς άλλους περιορισμούς απέδωσαν εικαστικά σε χαρτί Α4 τις σκέψεις τους για τον άνθρωπο μέσα στο ταξίδι του χρόνου, που αφορά το παρελθόν, το παρόν  αλλά και το μέλλον μέσα από τις ιστορίες των πολιτισμών. Την επιμέλεια αυτής της δράσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας ανέλαβαν οι καθηγήτριες, Μάγδα Μάρα και Κωδούνα Κλεοπάτρα.

Τα πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτού του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε μια μεγάλη έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί τις 23 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Οι επισκέπτες αυτής της έκθεσης ζωγραφικής,  θα έχουν την ευκαιρία  να γιορτάσουν την μεγαλύτερη παιδική έκθεση με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο».

Την ημέρα των εγκαινίων θα ανακοινωθούν οι νικητές της διαγωνισμού και θα διακριθούν τα καλύτερα έργα από την κριτική επιτροπή.

Παράλληλα με την έκθεση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια και να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23-29/9 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας σας παρουσιάζει τα έργα των μαθητών και μαθητριών του τα οποία θα εκτεθούν και βέβαια δεν μπορούμε να κρύψουμε την αγωνία μας για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, ελπίζοντας με βάσιμες ελπίδες, σε μία διάκριση.

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό είναι: Κανελλοπούλου Κωνσταντίνα, Μώρου Νικολέτα, Καρριζαλεζ  Φαίδρα Θεοδώρα, Μπεχάϊ Παύλος, Ζέρβα Ιωάννα, Σάββας Ευάγγελος, Σπανού Δέσποινα, Τσιράκης Δημήτρης, Χίσα Εριόνα, Χριστοπούλου Χρύσα, Χρόνης Γιώργος, Σκανδάλη Νεφέλη, Χασάπη Αριάδνα, Πλακιά Φωτεινή, Αυγερινοπούλου Μαρία και Σύριου Ευσταθία, Γεωργαντάς Δημήτρης, Μουζακιώτη Αναστασία- Ραφαηλία, Μουζακιώτη Θεοδώρα – Αικατερίνη.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis