home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία

«Θέλουν να δουλεύουμε 13 ώρεςς την ημέρα – 7 μέρες την εβδομάδα – 365 μέρες τον χρόνο»
Συγκέντρωση Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας απαντάει αγωνιστικά με απεργία σε κυβέρνηση και βιομήχανους που «θέλουν να δουλεύουμε 13 ώρεςς την ημέρα – 7 μέρες την εβδομάδα – 365 μέρες τον χρόνο».

«Δεν το δεχόμαστε – συμμετέχουμε στην Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023 που αποφάσισε η Ομοσπονδία», σημειώνει το Συνδικάτο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, 

η κυβέρνηση κατ’ εντολή των βιομηχάνων, έχει φέρει στη Βουλή ένα νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο επιβάλλοντας τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» για τους εργαζόμενους, με σκοπό να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της μεγαλοεργοδοσίας.

Πατώντας πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ο υπουργός εργασίας, Γεωργιάδης, συμπληρώνει τις άθλιες διατάξεις του νόμου «Χατζηδάκη» που θέσπισε την 10ώρη εργασία χωρίς υπερωριακή αμοιβή, ολοκληρώνοντας έτσι το σχέδια της κατάργησης του 8ώρου-5μέρου-40ώρου. 

Το νέο χτύπημα στους εργαζόμενους προβλέπει την επέκταση της «ευελιξίας»,  13 ώρες δουλειάς τη μέρα, οι συμβάσεις μηδενικών, 6ήμερη εργασία και κατάργηση του ρεπό καθώς και την παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με στόχο να περάσουν όλα αυτά χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

Η κυβέρνηση επί της ουσίας και εντελώς κυνικά ομολογεί ότι ένας μισθός για τον κάθε εργαζόμενο δεν επαρκεί, ότι με το εισόδημα των εργαζομένων που λεηλατείται από την ακρίβεια, τη φοροαφαίμαξη  και τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που τσάκισαν μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα, δε μπορούν να καλυφθούν ούτε οι βασικές ανάγκες.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ.

Στην αισχρή επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας απαντάμε δυναμώνοντας την πάλη μας για  σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις δικές μας ανάγκες!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,  παρουσιάζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, «δικαιώματα» και εκσυγχρονισμούς».

Δεν αποτελεί επιλογή κανενός εργαζόμενου να δουλεύει ήλιο με ήλιο και σακατεύεται για το κέρδος του εργοδότη  Δεν αποτελεί επιλογή κανενός εργαζομένου να δουλεύει σε δυο και τρεις εργοδότες για να συμπληρώσει τον μισθό που παίρνει για να τα φέρει βόλτα ο ίδιος και η οικογένεια του.

 Δεν είναι επιλογή κανενός εργαζομένου να δουλεύει μέχρι τα 74 του χρόνια.

Το αληθινά σύγχρονο στη σημερινή εποχή που οι παραγωγικές δυνατότητες, η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν άλματα, είναι να δουλεύεις λιγότερες ώρες με αξιοπρεπές εισόδημα. Να μειωθεί ο ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο δουλειάς, να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς.

Κόντρα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των εργοδοτών, με οργάνωση και συλλογικά μέσα από το Συνδικάτο μας, δημιουργούμε ισχυρό τείχος αντίστασης και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρα δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις και ανθρώπινα ωράρια.
  • 35ωρο – 7ωρο – 5νθήμερο
  • Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας – πραγματικά προστασία της υγείας και της ζωής μας στους χώρους δουλειάς».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis