home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξαναζωντανεύει το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Το στρατόπεδο επαναλειτουργεί από αύριο Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ξαναζωντανεύει το ΚΕΕΜ Σπάρτης
ΚΕΕΜ Σπάρτης

Το ΚΕΕΜ Σπάρτης επαναλειτουργεί από αύριο Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, καθώς θα υποδεχθεί την 2023 Ε’ ΕΣΣΟ. Σταδιακά και συνολικά σε κάθε σειρά περίπου 2.000 θα είναι τα άτομα, οπλίτες αξιωματικοί υπαξιωματικοί, που θα υπηρετούν στο στρατόπεδο.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα της χώρας και των Βαλκανίων το οποίο είχε παύσει να υποδέχεται νεοσύλλεκτους μαζί και με άλλα στρατόπεδα της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ένοπλων δυνάμεων όσο αφορά την υποδοχή και τον τρόπο εκπαίδευσης των νεοεισερχόμενων φαντάρων.

Μετά από περίπου 5,5 χρόνια οι πύλες του Στρατοπέδου «Συνταγματάρχης Δαβάκης» θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν νέους οπλίτες.

Πριν αυτό σταματήσει να υποδέχεται νεοσύλλεκτους, εκεί παραδοσιακά εκπαιδεύονταν όσοι επρόκειτο αποκτήσουν ειδικότητα Αρτοποιού, Μάγειρα ή Οδηγού του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών.

Αύριο έρχεται η νέα ΕΣΣΟ στρατευσίμων οπλιτών από όλα τα Όπλα και Σώματα. Διοικητής του ΚΕΕΜ είναι ο ταξίαρχος Δημήτρης Ανετούδης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis