home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χρυσοβίτσι: Πρωτάθλημα υλοτομίας στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου

Ο ξυλογλύπτης, Άγγελος Πατσιατζής, θα πραγματοποιήσει επίδειξη ξυλογλυπτικής, με αλυσοπρίονο, δημιουργώντας, στην κυριολεξία, ξύλινα έργα τέχνης.
ξύλο

Σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το 4ο πρωτάθλημα υλοτομίας στον αύλειο χώρο του Μουσείου Δασικής Ιστορίας Μαινάλου, στο ιστορικό Χρυσοβίτσι Φαλάνθου του Δήμου Τρίπολης.

Στόχος είναι η ανάδειξη της περιοχής του ορεινού όγκου του Μαινάλου, αλλά και η ανάδειξη του Μουσείου Δασικής Ιστορίας.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου της Τρίπολης και του Δασαρχείου της Βυτίνας. Υλοτόμοι, θα διαγωνιστούν σε αγωνίσματα δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, καλλιτεχνικής ματιάς και άλλων δεξιοτήτων.

Στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης, έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις.

Μεταξύ άλλων, ο ξυλογλύπτης, Άγγελος Πατσιατζής, θα πραγματοποιήσει επίδειξη ξυλογλυπτικής, με αλυσοπρίονο, δημιουργώντας, στην κυριολεξία, ξύλινα έργα τέχνης.

Μεγάλο υλοτομικό κέντρο

Το Χρυσοβίτσι, υπήρξε μεγάλο υλοτομικό κέντρο της χώρας. Το 1939, κατασκευάστηκε το εργοστάσιο της ξυλείας, το οποίο και έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην οικονομία της Αρκαδίας.

Στο Μουσείο, λειτουργούν εκθέσεις εργαλείων και πρακτικών υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου.

Η Περιφέρεια και ο δήμος της Τρίπολης, έχουν ήδη δρομολογήσει δράσεις και ενέργειες για να …αναζωογονηθεί αυτή η δομή που κάποτε, διασώθηκε και ανακατασκευάστηκε, ωστόσο, στην πορεία των χρόνων, αντιμετώπισε προβλήματα λειτουργίας και κατάλληλης στελέχωσης με προσωπικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis