home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι σημαίνει για τη Νεμέα η ένταξη στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης “Iter Vitis”

Το πρόγραμμα, προωθεί την χαρτογράφηση και την διατήρηση των ιστορικών αμπελώνων και του πολιτισμού, που συνδέεται με αυτά.
Αμπέλια

Μέλος της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης ”lter Vitis“, είναι πλέον ο δήμος Νεμέας. Στόχος είναι η ανάδειξη, η αξιοποίηση και η προβολή των σχετικών σημείων ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα, προωθεί την χαρτογράφηση και την διατήρηση των ιστορικών αμπελώνων και του πολιτισμού, που συνδέεται με αυτά.

Στις 17 Αυγούστου 2023, η Νεμέα, εντάχθηκε στο δίκτυο αυτό. Υπήρξαν, όλο αυτό το διάστημα, συντονισμένες ενέργειες, από πλευράς δήμου Νεμέας, ώστε η περιοχή, να ενταχθεί στην Πολιτιστική Διαδρομή της Ευρώπης.

Θα υπάρξουν πρόνοιες για την έρευνα, καταγραφή και την πραγματοποίηση των περιβαλλοντικών δράσεων που έχουν να κάνουν με την προστασία της βιοποικιλότητας και με την ανάπτυξη των βιώσιμων μορφών του πολιτιστικού τουρισμού.

Ο δήμος Νεμέας, προσβλέπει στην ευρωπαϊκή και διεθνή προβολή της οινοπαραγωγής, της ανάδειξης του έργου του αμπελουργού και στη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής πολιτιστικής, οινοποιητικής ταυτότητας, συνδέοντας τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, με τους αμπελώνες.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis