home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε παιδική χαρά απέναντι από νηπιαγωγείο

Εργατικό ατύχημα με τραυματία έναν εργολαβικό εργαζόμενο – Τι καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Παιδική χαρά Ναύπλιο

Χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, απέναντι από το 7ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου και συγκεκριμένα εντός της παιδικής χαράς, έγινε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα με τραυματία έναν εργολαβικό εργαζόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στη μία το μεσημέρι, εργαζόμενοι με χωματουργικά μηχανήματα ιδιώτη εργολάβου, εκτελούσαν εργασίες εντός της παιδικής χαράς, όταν ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:

«Το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των “εργατικών ατυχημάτων” δεν οφείλονται στην “κακιά στιγμή”. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας που επικρατούν στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς. Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας.

Απαιτούμενα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος. Το ατύχημα δηλώθηκε στον ΕΦΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας ως εργατικό;

Γιατί μετά τον τραυματισμό του συναδέλφου δεν σταμάτησαν οι εργασίες ώστε να ειδοποιηθεί η Επιθεώρηση Εργασίας κλπ;

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους εργολαβικούς και μόνιμους, ανεξαρτήτου σχέση εργασίας, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να απαιτήσουν και να παλέψουν για μέτρα προστασίας στην εργασία αλλά και εντατικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Να απαιτήσουν την εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας τους.

Συνάδελφοι, να μην περάσει η συγκάλυψη και τα τερτίπια των εργοδοτών. Απαιτείται η πρωτοβουλία και η ενεργητική παρέμβαση όλων μας για την εφαρμογή από τους εργοδότες όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειάς μας, για τον ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λήψη αυτών των μέτρων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να διαλευκανθούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος! Η επιθεώρηση εργασίας να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση του ατυχήματος.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, για τη μη επανάληψη παρόμοιων ατυχημάτων.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, συνολικά την εργατική τάξη του νομού, να παλέψει οργανωμένα μέσα από τα εργατικά σωματεία, για δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα και πραγματικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να παλέψουν ώστε να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis