home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έρχονται οι δικαστικοί αστυνόμοι: Η κατανομή των θέσεων σε Ναύπλιο, Καλαμάτα και υπόλοιπη Πελοπόννησο

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στη Βουλή και να έχει πάρει το δρόμο για τη ψήφιση – Τι θα γίνει με το πολιτικό προσωπικό της δικαστικής αστυνομίας
Δικαιοσύνη δικαστήρια

Προ των πυλών βρίσκονται οι δικαστικοί αστυνόμοι, με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης να είναι ήδη στη Βουλή και να έχει πάρει το δρόμο για την ψήφισή του.

Αναμορφώνεται πλήρως η διαδικασία στελέχωσης της Δικαστικής Αστυνομίας. «Σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ εισάγεται ένας τρόπος απολύτως αδιάβλητος», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και προσέθεσε ότι απολύτως διαφανής θα είναι η πρόσληψη και για το πολιτικό προσωπικό της δικαστικής αστυνομίας.

Δικαστική Αστυνομία: 150 θέσεις του πολιτικού τομέα

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας πολιτικού τομέα συστήνονται 150 οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, οι οποίες κατανέμονται σε κλάδους και ειδικότητες, ως εξής:

α) 50 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), με καθήκοντα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης ή ανακριτικών πράξεων, καθώς και την υποβοήθηση του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών,

β) 25 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού και 15 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ειδικότητας ΤΕ Λογιστικού, με αρμοδιότητα την παροχή επιστημονικής και τεχνικής συνδρομής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς επί θεμάτων λογιστικής, οικονομίας, χρηματιστηριακών συναλλαγών και συναφών θεμάτων, των οποίων η έρευνα, μελέτη και ανάλυση απαιτούν ειδικές επιστημονικές γνώσεις,

γ) 7 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Μηχανικών, ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών-Μηχανικών και τρεις θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Μηχανικών, ειδικότητας ΤΕ Μηχανολόγων-Μηχανικών, με αρμοδιότητα την παροχή επιστημονικής συνδρομής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς επί τεχνολογικών ζητημάτων, πολεοδομικών θεμάτων, ζητημάτων που σχετίζονται με τεχνικές προδιαγραφές σε δημόσιους διαγωνισμούς και συναφών θεμάτων, των οποίων η έρευνα, μελέτη και ανάλυση απαιτούν ειδικές επιστημονικές γνώσεις,

δ) 7 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος, ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος και τρεις θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας, ειδικότητας ΤΕ Δασοπονίας, με αρμοδιότητα την παροχή επιστημονικής συνδρομής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς επί περιβαλλοντικών ζητημάτων, ζητημάτων διαχείρισης απορριμμάτων, θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης και συναφών θεμάτων, των οποίων η έρευνα, μελέτη και ανάλυση απαιτούν ειδικές επιστημονικές γνώσεις και

ε) 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Software) και 10 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΤΕ Πληροφορικής (Software ή Hardware) με αρμοδιότητα την παροχή επιστημονικής και τεχνικής συνδρομής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς επί θεμάτων πληροφορικής, επιστήμης ηλεκτρονικών υπολογιστών, προγραμματισμού, διαδικτύου και συναφών θεμάτων, των οποίων η έρευνα, μελέτη και ανάλυση απαιτούν ειδικές επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις.

Η κατανομή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όπως προβλέπεται για τη στελέχωση και την κάλυψη των 150 θέσεων του πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας:

α) Συστήνεται Τμήμα Πολιτικού Τομέα στη Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο κατανέμονται οι οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού και μία (1) του Κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Software).

β) Συστήνονται στις παρακάτω εισαγγελικές αρχές περιφερειακές υπηρεσίες πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας, επιπέδου Τμήματος, στις οποίες κατανέμονται οι οργανικές θέσεις, ως ακολούθως:

  • Στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού και μία (1) του Κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Software).
  • Στην Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ 8 Οικονομικού και μία (1) του Κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Software).

Δικαστική Αστυνομία: Οι θέσεις αστυνομικού τομέα

Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας αστυνομικού τομέα συστήνονται 600 οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, οι οποίες κατανέμονται σε κλάδους, ως εξής:

  • 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας,
  • 70 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και
  • 500 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Η κατανομή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συγκεκριμένα, ορίζεται για την κατανομή των θέσεων πως:

α) Συστήνεται Τμήμα Αστυνομικού Τομέα στη Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο κατανέμονται οι οργανικές θέσεις της παρ. 2, ως εξής: μία (1) θέση του Κλάδου ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, δύο (2) θέσεις του Κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και πέντε (5) θέσεις του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

β) Συστήνονται στις παρακάτω εισαγγελικές αρχές περιφερειακές υπηρεσίες αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας, επιπέδου Τμήματος, στις οποίες κατανέμονται οι οργανικές θέσεις της παρ. 2, ως ακολούθως:

  • Στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, με έδρα το Γύθειο, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, με έδρα την Κυπαρισσία, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, με έδρα την Κόρινθο, κατανέμονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και τρεις (3) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο, κατανέμονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και τρεις (3) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης, με έδρα τη Σπάρτη, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης, με έδρα την Τρίπολη, κατανέμονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και τρεις (3) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis