home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Εγκρίθηκε η προμελέτη για το επιγραφικό μουσείο – Αναβαθμίζονται οι στρατώνες Καποδίστρια

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ενέκρινε την αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ προμελέτη
Στρατώνες Καποδίστρια (1)

Σημαντική αναβάθμιση για τους στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος, θα αποτελέσει η μελλοντική εγκατάσταση του επιγραφικού μουσείου στην ανατολική πτέρυγα. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) που συνεδρίασε χθες Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ενέκρινε την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική προμελέτη για το έργο.

Μετά από άοκνες ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και προέδρου του ΚΑΣ Γιώργου Διδασκάλου σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, έγινε ένα ακόμα βήμα, από αυτά που απαιτούνται, για την υλοποίηση του νέου μουσείου.

Μαζί με το Βυζαντινό Μουσείο στη δυτική πτέρυγα του κτηρίου και το αναβαθμισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Άργος αποκτά ένα μοναδικό πάρκο πολιτισμού, αντάξιο της μακράς ιστορίας του και αναδεικνύεται η πολιτιστική ταυτότητα της πόλης στο βάθος του χρόνου.

136 μοναδικοί χάλκινοι ενεπίγραφοι πίνακες

Στο Επιγραφικό Μουσείο του Άργους, αναμένεται να εκτεθούν οι 136 μοναδικοί χάλκινοι ενεπίγραφοι πίνακες, που αποτελούσαν μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας, και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή του Άργους, τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς και πλήθος άλλων πληροφοριών, από το τέλος του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών που τώρα φυλάσσονται στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, και αποτελούσε αίτημα χρόνων της Αργειακής κοινωνίας.

Στο νέο Επιγραφικό Μουσείο θα εκτίθενται επίσης και οι λίθινες πινακίδες από την ευρύτερη περιοχή του Άργους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis