home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Κτηνωδία με φόλες στην Αγία Τριάδα – Εθελοντές παλεύουν μόνοι να σώσουν ότι μπορούν

Δύο από τα σκυλιά που μετέφερε ο Στέλιος Κυριακού με το μηχανάκι σώθηκαν και ένα χαροπαλεύει. Ένα ακόμα βρέθηκε νεκρό.
Φόλες Αγία Τριάδα

Νέο πογκρόμ εξόντωσης σκυλιών στον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Ανυφί τον προηγούμενο μήνα, γέμισε με φόλες η Αγία Τριάδα.

Ο Στέλιος Κυριακού παλεύει να σώσει όσα πιο πολλά ζώα μπορεί, μεταφέροντας τα με το μηχανάκι στον κτηνίατρο, ενώ παράλληλα επιχειρεί να κινητοποιήσει και άλλους εθελοντές μέσω μηνύματος που απηύθυνε.

Δύο από τα σκυλιά αυτά σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη μεταφορά τους και στις προσπάθειες του κτηνιάτρου. Ένα χαροπαλεύει και ένα ακόμα βρέθηκε νεκρό.

Όπως έγραψε ο Στέλιος Κυριακού: «Βοήθεια! Είμαι μόνος μου με το μηχανάκι και έχουν φάει φόλα όλα τα σκυλιά στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου. Μεταφέρω τα σκυλιά με το μηχανάκι. Κατάντια…»

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος των αδέσποτων ψυχών

«Το νέο μακελειό με φόλες στην Αγία Τριάδα είναι ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος των αδέσποτων ψυχών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το νέο μακελειό με φόλες στην Αγία Τριάδα είναι καταδικαστέο έγκλημα και αποτέλεσμα της τραγικής ελλιπούς διαχείρισης των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς όταν δεν υπάρχει καταφύγιο και τα αδεσποτάκια μένουν στον δρόμο και τριγυρνάνε σαν τις άδικες κατάρες, τότε γίνονται πολύ εύκολα δυστυχώς στόχος του οποιουδήποτε ψυχοπαθή που είναι ικανός να ρίξει φόλες σε ένα χωριό, προσπαθώντας να εξοντώσει έτσι όλον τον αδέσποτο πληθυσμό.

Έχουμε εδώ και αρκετό καιρό επισημάνει ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων κατά αυτόν τον τρόπο, κάνοντας δηλαδή συμβάσεις με ιδιώτες, δεν αποτελεί ούτε στο ελάχιστο επίλυση του προβλήματος, ως προς την διαχείρισή τους.

Επιπλέον το να καλούμε τους εθελοντές να συνδράμουν έναν οποιονδήποτε άλλον εθελοντή να μεταφέρει αδέσποτα σκυλιά στο κτηνιατρείο είναι αν μη τι άλλο λάθος και επικίνδυνο γιατί κατά την διάρκεια της δηλητηρίασης του το ζώο αν αυτό σπαρταράει και ο εθελοντής δεν γνωρίζει πως να το διαχειριστή τότε βρίσκονται και οι δύο σε μεγάλο κίνδυνο!

Για αυτόν τον λόγο η σωστή αντιμετώπιση είναι να κληθεί ο Δήμος Ναυπλιέων, που έχει ανθρώπους συμβεβλημένους με αυτόν για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς, να έρθουν και να αναλάβουν αυτοί ως ειδικοί την περισυλλογή και την μεταφορά των σκυλιών στο ανάλογο συμβεβλημένο ή μη κτηνιατρείο με τον Δήμο μας.

Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο Δήμος Ναυπλιέων, διέθετε όλο δικό συνεργείο περισυλλογής, αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους του ενώ τώρα το έχει αναθέσει σε ιδιώτες σπαταλώντας έτσι ένα σωρό λεφτά και κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την περισυλλογή και την διακομιδή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο εκάστοτε συμβεβλημένο ή μη κτηνιατρείο με τον δήμο μας.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε για άλλη μία φορά αυτό το αποτρόπαιο και φρικτό έγκλημα της φόλας και απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθεί αυτό το φρικτό έγκλημα.

Επίσης απαιτούμε εδώ και τώρα να προχωρήσει ο Δήμος Ναυπλιέων, στην κατασκευή του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου.

Επιπλέον, ζητούμε να δημιουργηθούν άμεσα όσα δημοτικά κτηνιατρεία κριθεί απαραίτητο ότι θα χρειαστούν και να σταματήσουν εδώ άμεσα οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατί κοστίζουν πολύ στους δημότες και εκτιμάμε ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν σε πιο μεγάλο βαθμό».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis