home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μια site specific performance στο παλιό εργοστάσιο Ρέα

«Ετεροτοπίες ή ψάχνω ένα χώρο, να χωρέσω…», 14 & 15 Σεπτεμβρίου στις 19.00μμ
ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, με σκηνοθέτη την Αιμιλία Βάλβη, σε μια προσπάθεια αναζήτησης και αξιοποίησης χώρων που μπορούν να «φιλοξενήσουν» ένα θεατρικό δρώμενο, προσανατολίστηκε για την τρίτη της παραγωγή, στο παλιό εργοστάσιο ΡΕΑ, στην οδό Ναυπλίου – Άργους.

Μια site specific performance, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στις 19.00.

ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας εγκαταλελειμμένος χώρος γίνεται για λίγο ο τόπος που «κατοικούν» οι άνθρωποι με τα μετέωρα συναισθήματα της απόρριψης, του πόνου, του έρωτα, του πάθους. Το κοινό καλείται να καθίσει για λίγο κοντά  ή μακριά  και να αφουγκραστεί διακριτικά ή να παρακολουθήσει αδιάκριτα μέσα από την κλειδαρότρυπα, προσωπικές εξομολογήσεις.

Η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδος ΡEA, μας παραχώρησε ευγενικά τον χώρο του παλαιού εργοστασίου, όπου έχει και στο παρελθόν φιλοξενήσει θεατρικά δρώμενα. Κατά τη διάρκεια των προβών, ο ίδιος ο χώρος καθοδήγησε τη δραματουργία και τη σκηνοθεσία της παράστασής μας, που ως πρωταρχικό υλικό της έχει το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι – όχι όμως μόνο ως μουσικό ερέθισμα, αλλά ως θεατρικό κείμενο. Με απλά λόγια, τα τραγούδια δεν τραγουδιούνται, αλλά οι στίχοι τους – ως λόγια – προφέρονται, απευθύνονται  – σαν καθημερινός προφορικός λόγος, αποκαλύπτοντας μια νέα δυναμική, σε μια εποχή όπου τα πράγματα λέγονταν αλλιώς – με αλήθεια, ορμή και πάθος. Στην κεντρική αίθουσα του εργοστασίου Ρέα, «εγκαταστάθηκαν» 15 μικροί ετερό – τοποι με τους μετέωρους κατοίκους τους.

Η απουσία θεατρικού χώρου στην πόλη μας, κατάλληλου για να υποδεχθεί ένα θεατρικό σχήμα, έχει οδηγήσει την ομάδα μας να μετατρέψει την ανάγκη σε επιλογή και έρευνα, ώστε κάθε νέος μη θεατρικός χώρος, να αποτελεί πεδίο έρευνας, έμπνευσης και οδηγό για τη δραματουργία της παράστασης που θα προκύψει. Ο χώρος δηλαδή, υποβάλει την όψη και εν τέλει τη σκηνοθεσία της παράστασης  – σύμφωνα με τη δομή μιας σύγχρονης site specific performance.

Η παράσταση αυτή γίνεται χωρίς την παραμικρή οικονομική υποστήριξη από φορείς και στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε το κοινωνικό παντοπωλείο μέσω της πολιτιστικής μας δράσης , αναζητούμε υποστηρικτές. Η είσοδος παραμένει ελεύθερη, αλλά υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής εισφοράς 5 ευρώ για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου.

Συντελεστές

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/Σκηνική εγκατάσταση: Αιμιλία Βάλβη

Παίζουν: Λουίζα Αθανασιάδη, Κατερίνα Βέργαδου, Γιάννης Γιατράκος, Δέσποινα Γηραιώτου, Βούλα Δεδέα, Ντίνα Καλογεροπούλου, Χρίστος Κατσίρης, Χριστίνα Κλείδωνα, Νατάσα Κολωνιώτου, Μαρία Μαραθιανού, Ντίνα Μιχαλοπούλου, Σούλα Παναγιώτου, Μυρτώ Παπαϊωάννου, Νάσος Τζαβάρας, Δέσποινα Φλεβάρη.

Κράτηση θέσεων (περιορισμένος αριθμός): στο τηλ. 6947891692

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η στροφή αριστερά για τα ερχόμενα οχήματα από Άργος. Η αναστροφή γίνεται στο parking απέναντι, στις αγροτικές φυλακές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis