home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαλτέζος: Πώς σχεδιάζει να αλλάξει τη ζωή των κατοίκων του δήμου Άργους – Μυκηνών

Ο υποψήφιος δήμαρχος, με την «Πρωτοβουλία» αναλύει τους στόχους του ως νέα δημοτική αρχή και αναπτύσσει τις ιδέες του
Γιάννης Μαλτέζος στο Άργος

Πώς σχεδιάζει να αλλάξει την ζωή των κατοίκων του δήμου Άργους Μυκηνών προς το καλύτερο, αναλύει ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία», Γιάννης Μαλτέζος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζει σε συνέντευξή του στον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ότι θέλει να ξανακάνει τους δημότες περήφανους για την πόλη τους, τόσο για την ιστορία της, όσο και για το παρόν και το μέλλον της.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 07.09.2023- 1231

Οι απαντήσεις Μαλτέζου

ΕΡ. Μόλις κλείσατε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας. Αισθάνεσθε ικανοποιημένος;

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Με σχεδόν 300 άτομα συνδυασμό τέτοιας ποιότητας, δυναμικής, γεωγραφικής και επαγγελματικής εκπροσώπησης, πιστεύω ότι είναι λογικό να είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αποδείχθηκε ότι είμαστε πολλοί εκείνοι που αγαπάμε το Δήμο Άργους – Μυκηνών, που είμαστε έτοιμοι να το υπερασπιστούμε, που είμαστε ενεργοί πολίτες και θέλουμε να δούμε μία ανανέωση στο Δήμο μας, μία αλλαγή. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στηρίχθηκε σε κόσμο διαφορετικών ιδεολογικών προελεύσεων και διαδρομών. Ενώ δεν έκρυψα ποτέ την κομματική μου ταυτότητα, η οποία είναι γνωστή και σταθερή όλα τα χρόνια, είναι τιμητικό για εμένα ότι με εμπιστεύθηκαν και άνθρωποι από άλλους χώρους.

ΕΡ. Γιατί πιστεύετε ότι καταφέρατε να συγκεντρώσετε ένα τόσο μεγάλο αριθμό προσώπων;

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Η πόλη μας είναι μικρή. Όλοι γνωριζόμαστε λίγο – πολύ μεταξύ μας. Για τον εαυτό μου θεωρώ ότι είμαι ένας αρκετά οργανωμένος άνθρωπος, που μετράω πολύ τις κινήσεις μου και μελετώ καλά τα βήματα μου. Πιστεύω στη διαφάνεια, στο ρεαλισμό, στην εργατικότητα, και το όραμα μου για την πόλη είναι πραγματοποιήσιμο. Επιπλέον έχει αποδειχθεί και από τις προηγούμενες πολιτικές αναμετρήσεις μου, ότι απευθύνομαι σε έναν κόσμο που δεν έχουν προσβάσεις αυτοί που παραδοσιακά και επαγγελματικά σχεδόν ασχολούνται με την πολιτική. Υπήρξα και εξακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια να βιοπορίζομαι από το επάγγελμα μου ως δικηγόρος, δεν υπήρξα ποτέ παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν “φτιάχτηκα” μέσα από κομματικές οργανώσεις ή γνωριμίες. Ήμουν ήδη 42 – 43 χρόνων, ήδη ανεξάρτητος επαγγελματικά και οικονομικά, όταν μου ανατέθηκε μια άμισθη κομματική θέση, αυτή του συντονιστή του κόμματος στην Πελοπόννησο. Αυτή πιστεύω ότι είναι και η σωστή σειρά με τις οποίες κάποιος πρέπει να μπαίνει και να ασχολείται με την πολιτική. Αυτά είναι γνωστά στην μικρή κοινωνία που ζούμε, επομένως θεωρώ ότι άνθρωποι της αγοράς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι έμποροι, οι εργαζόμενοι άνθρωποι δε με αντιμετωπίζουν διστακτικά ή με επιφυλάξεις. Σε αυτούς πάντα απευθύνομαι με ειλικρίνεια και αυτοί είναι το κοινό μου, αφού και εγώ ένας από αυτούς  είμαι.

Αυτός, αφού με ρωτάτε, πιστεύω ότι είναι και ο βασικός λόγος που με εμπιστεύονται άνθρωποι που ανήκουν σε άλλα κόμματα και άλλες ιδεολογίες.

ΕΡ. Το 2019 ήταν η πρώτη εκλογή σας ως περιφερειακός σύμβουλος,  μέσα στην οποία είστε τα δύο τελευταία χρόνια πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου και τα δύο προηγούμενα χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.  Αντιμετωπίζετε τις εντάσεις με πολιτικό πολιτισμό και με αξιοσημείωτη ψυχραιμία. Πώς το καταφέρνετε;

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Μπορώ να συζητώ και προσπαθώ να βρίσκω σημεία επαφής και σύγκλισης.

Στην πολιτική όμως βέβαια δεν ψηφιζόμαστε για να είμαστε καλά παιδιά. Οι αλλαγές επιβάλλονται μόνο με ρήξεις και μέσα από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Έχω αποδείξει ότι ούτε τις φοβάμαι ούτε τις αποφεύγω όταν πιστεύω ότι έχω δίκιο.

ΕΡ. Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι πυλώνες του προγράμματος σας για τον Δήμο Άργους Μυκηνών;

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Καταρχήν για την πόλη μου θέλω να υπάρχει  αέρας δημοκρατίας και ελευθερίας.

Εγγυώμαι προσωπικά, ότι την επόμενη ημέρα στο Άργος οι πολίτες της πόλης θα αντιμετωπιστούν από την δημοτική αρχή το ίδιο, είτε στήριξαν την προσπάθεια μας είτε όχι.  Είμαι απολύτως αντίθετος σε πρακτικές  με πληρωμένες γραφίδες που κάνουν πόλεμο σε όποιον τολμά να εκφράσει αντίθετη άποψη, από αυτήν της δημοτικής αρχής.

Οι πυλώνες ανάπτυξης του Άργους

Ο υποψήφιος δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος αναφέρεται πυλώνες του προγράμματος σας για τον Δήμο Άργους Μυκηνών:

Βελτίωση του πολιτικού επιπέδου στο δήμο μας μέσω της απευθείας μετάδοσης των δημοτικών συμβουλίων, ώστε οι πολίτες της πόλης να μπορούν να ενημερωθούν, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι να κρατούν ένα επίπεδο συμπεριφοράς ανάλογο του θεσμού, όπου συμμετέχουν.

Εργοστάσιο Διύλισης Νερού: Μην μασάμε τα λόγια μας. Στο Άργος σχεδόν κανείς δεν πίνει το νερό της βρύσης.  Σε πρωτοσέλιδο των Νέων, της  εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας την 22.11.2022, το Άργος αναφερόταν ως μία από τις 15 πόλεις στην Ελλάδα με προβληματικό νερό! Οι πολίτες πίνουν είτε εμφιαλωμένο, είτε έχουν τοποθετήσει φίλτρα στις βρύσες τους. Τη στιγμή που έχουμε ίσως, το πιο ακριβό νερό στην Ελλάδα.

Μείωση των δημοτικών τελών, τα οποία όπως και το νερό είναι ιδιαίτερα ακριβά σε σύγκριση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πράσινο: Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και ανανέωση και συντήρηση βλάστησης στους κοινόχρηστους – δημόσιους χώρους. Προσωπικό στόχο θέτω την εκ νέου δενδροφύτευση στο Λόφο της Ασπίδας και την λειτουργία αυτού του χώρου, ως χώρο πρασίνου και αναψυχής. Δημιουργία «Πάρκων Τσέπης» στις γειτονιές, που δημιουργούνται με επιτυχία στην Ελλάδα και παγκοσμίως και αποτελούν μικρές πράσινες πινελιές που αλλάζουν το γκρίζο αστικό τοπίο. Δενδροστοιχίες σε πολλούς δρόμους για να βελτιωθεί εκτός των άλλων η αισθητική της πόλης.

Απορρίμματα: Κατάργηση άμεσα όλων των παράνομων χωματερών. Συνεργασία με την Περιφέρεια στην προώθηση των σκουπιδιών, αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαρισμού μέσω συχνότερης αποκομιδής των σκουπιδιών.

Βελτίωση εμπορικότητας της πόλης, η οποία πρέπει να βρει τον εμπορικό της χαρακτήρα. Γιατί το Άργος ήταν και πρέπει να ξαναγίνει μια εμπορική πόλη. Οι όποιες αλλαγές γίνονται θα πρέπει να εξυπηρετούν αυτόν το χαρακτηριστικό της πόλης. Τα πειράματα της μετατροπής της πόλης σε τουριστική, τα πληρώνουμε όλοι σήμερα!

Ολοκλήρωση επιτέλους του Σχεδίου Πόλης, το οποίο μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν είναι ολοκληρωμένο. Δεκατρία χρόνια «βαλτωμένη» κατάσταση στις ιδιοκτησίες του Νοτίου Τμήματος. Σκεφτείτε πόσα λεφτά χάθηκαν από μεταβιβάσεις που δεν έγιναν, πόσο καθυστέρησε η ανάπτυξη τόσο στην ίδια την περιοχή του Νοτίου τμήματος, όσο και στον ευρύτερο δήμο. Στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ έχουν ενταχθεί τουλάχιστον επτά (7) μηχανικοί της πόλης του Άργους (τοπογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, περιβαλλοντολόγοι κτλ), που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν με τις επιστημονικές τους γνώσεις και την εμπειρία τους.

Διάνοιξη δρόμων που θα οδηγήσει σε δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Απαλλοτρίωση εκτάσεων και δημιουργία δημοτικών parking ιδίως γύρωθεν της λαϊκής αγοράς και των δύο μουσείων της πόλης. Πως περιμένουμε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα μουσεία μας, στα καταστήματα μας, στην λαϊκή μας αγορά, όταν δεν έχουμε λύσει 13 χρόνια το θέμα της στάθμευσης. Μια διάνοιξη δρόμου δεν έγινε 13 χρόνια. Μια απαλλοτρίωση δεν έγινε 13 χρόνια. 

Παραλιακό Μέτωπο Έχουμε μία τεράστια ακτογραμμή την οποία δεν έχουμε ούτε κατ’ ελάχιστο εκμεταλλευτεί. Αντίθετα, η διάβρωση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η πόλη χρειάζεται βαθιές αλλαγές. Το να φέρνεις έναν τραγουδιστή μια βραδιά στην πλατεία, να κάνεις μια φιέστα για ένα άγαλμα στην αγορά και μια παρέλαση καρναβαλιστική τις Απόκριες δεν είναι έργα υποδομής που πάνε μπροστά μια πόλη. Είναι άρτος και θεάματα. Δεν είναι απαραίτητο κακό να υπάρχουν και αυτά μαζί με  έργα υποδομής. Το κακό στο Άργος είναι ότι έχουμε μόνο τον άρτο και τα θεάματα. Και όπως πάει σε λίγο θα μας λείψει και ο άρτος…

Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να ξανακάνω όλους εμάς περήφανους για την πόλη μας, τόσο για την ιστορία της, όσο και για το παρόν και το μέλλον της. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες αυτής της πόλης και στους ανθρώπους της. Οι άνθρωποι σε αυτήν την πόλη έχουν δημιουργήσει, έχουν μοχθήσει έχουν καταφέρει πολλά.

Έχουμε τα περισσότερα συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, τα περισσότερα χυμοποιεία. Ξέρουμε από εμπόριο. Έχουμε μία υπέροχη όσο και εντελώς αναξιοποίητη ορεινή Αργολίδα. Είμαστε σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Έχουμε τις Μυκήνες, έχουμε το Ηραίο, την Αρχαία Αγορά, ένα λαξευμένο Αρχαίο Θέατρο.

Η πόλη μας, έχει ανάγκη από κάθε προσπάθεια, από κάθε συνάθροιση δυνάμεων για να αλλάξει, να ξεφύγει από τη σημερινή αποτελμάτωση και στασιμότητα. Θα πέτυχουμε. Το οφείλουμε στην πόλη μας να τα καταφέρουμε!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis