home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επικίνδυνη η κατάσταση στη Λάρισα – Παγιδευμένοι άνθρωποι χωρίς νερό και ρεύμα

Δείτε εικόνες και βίντεο του anagnostis από την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλική πρωτεύουσα
Πλημμύρες στη Λάρισα (3)

Πραγματικό φόβο προκαλεί η εικόνα του φουσκωμένου Πηνειού στη Λάρισα η οποία προκλήθηκε από το προηγούμενο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Ορμητικά νερά, ισχυρή βοή και μεγάλη αγωνία από τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο ποτάμι. Σε ορισμένες συνοικίες υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι χωρίς νερό και ρεύμα.

Συνοικίες πλημμύρισαν ήδη από χθες το βράδυ, ενώ σήμερα ο φόβος εντείνεται, καθώς η στάθμη των υδάτων του Πηνείου έχει υπερβεί τα 9 μέτρα. Έχει μάλιστα σπάσει ανάχωμα του ποταμού, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης να κατευθύνονται προς την πόλη.

Ενδεικτικό του μεγάλου προβλήματος είναι ότι ουσιαστικά το Αισθητικό Άλσος έχει μεταμορφωθεί σε μία τεράστια έκταση με νερό και μόνο οι ξύλινες πινακίδες καταδεικνύουν τι ακριβώς βρισκόταν εκεί.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) ενημερώθηκαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι να εκκενώσουν την περιοχή και να κινηθούν προς Τύρναβο και Λάρισα.

Το νερό έχει πλημμυρίσει πολλούς δρόμους και αρκετοί είναι οι κάτοικοι που έχουν πάρει τα απαραίτητα μαζί τους και ξεκίνησαν να αποχωρούν για την ασφάλειά τους.

Η συνοικία του Αγίου Θωμά είναι πλημμυρισμένη, χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων στην γέφυρα Κοζάνης (άλσος), που οδηγεί προς την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης, ωστόσο επιτρέπεται η κίνηση στο ρεύμα που οδηγεί προς Λάρισα. Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη καθώς υπάρχουν φόβοι για τη στατικότητα της γέφυρας από την οποία περνάει ο Πηνειός, έχει προκαλέσει αγανάκτηση και ένταση μεταξύ πολιτών που θέλουν να περάσουν και της Αστυνομίας που έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis