home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μπορεί να αναβληθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές λόγω πλημμυρών; Τι λέει η ΚΕΔΕ

ΚΕΔΕ για Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές: «Να αποφασίσει η κυβέρνηση για τις πληγείσες περιοχές»
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 δημοτικές

«Δεν θα ζητήσουμε αναβολή των εκλογών» τονίζει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Ένα σενάριο πάντως που δεν φαντάζει διόλου απίθανο μετά τα όσα εκτυλίσσονται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει την Κεντρική Ελλάδα, και όχι μόνο.

Νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε πως με τις τωρινές συνθήκες μετά τις καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel, δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές στη Θεσσαλία στις 8 Οκτωβρίου.

Ο κ. Κυρίζογλου από την άλλη πλευρά σε δηλώσεις του ανέφερε πως: «ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με τα σημερινά δεδομένα, δεν προτιθέμεθα να ζητήσουμε αναβολή των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Από εκεί και πέρα και όσο αφορά τις πληγείσες περιοχές η απόφαση είναι της Κυβέρνησης».

Όπως φημολογείται, υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό από συνεργάτες του για μεταφορά των Εκλογών τουλάχιστον ένα μήνα μετά. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες…

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis