home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τέλος ο Γιαννακούρας από το ΠΑΣΟΚ – Αυστηρή γραμμή απέναντι στους «αντάρτες» που πήγαν με Τατούλη

Τη διαγραφή του Βαγγέλη Γιαννακούρα από μέλος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος – Σκληρή ανακοίνωση από τη ΝΕ Αρκαδίας
Βαγγέλης Γιαννακούρας

Τη διαγραφή του Βαγγέλη Γιαννακούρα από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με τον ίδιο να τοποθετείται για το θέμα, γράφοντας τα εξής:

«Αποτελεί μεγάλη «τιμή» για εμένα, που η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασχολήθηκε αποκλειστικά, ένα ολόκληρο απόγευμα, με μοναδικό θέμα τη διαγραφή μου από μέλος του κόμματος, κάτι που έγινε.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται, ότι εγώ και μόνο εγώ είμαι το πρόβλημα και το εμπόδιο σε όλη την χώρα. Όταν τόσοι και τόσοι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές ακόμα και Επικρατείας καθώς και πρώην βουλευτές έχουν ενταχθεί όχι σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια όπως εγώ, αλλά σε ψηφοδέλτια με το χρίσμα της ΝΔ.

Κανείς όμως από όλους εσάς , και το φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ, δεν δύναται να ξεριζώσει από την ψυχή μου το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που υπηρέτησα 45 χρόνια, μεγάλωσα μαζί του και δεν έφυγα ποτέ ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Ακόμα και όταν δεν πήρα το χρίσμα για υποψήφιος Νομάρχης, παρά την πικρία μου, έβαλα υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο τον αδερφό μου, για να βοηθήσω.

Επίσης συνειδητά δεν ζήτησα ποτέ και δεν πήρα καμία διορισμένη έμμισθη θέση από το κόμμα, γιατί έχω τη δουλειά μου και στο ΠΑΣΟΚ πήγα όχι για να πάρω –όπως κάνουν κάποιοι που κατηγορούν εμένα- αλλά για να δώσω.

Εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ, συνεπαρμένος από τα οράματα και τις ιδέες του μεγάλου πολιτικού και ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ήταν αυτές οι ιδέες που έδρασαν καταλυτικά στη νεανική μου ψυχή.

Έτσι γαλουχήθηκα και όσο και αν προσπαθούν τα κέντρα και τα παράκεντρα, καθώς και κάποιοι ανεπάγγελτοι αστέρες του κομματικού σωλήνα, θέλοντας να κρύψουν τους μύχιους πόθους τους και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, δε θα τα καταφέρουν να με διαγράψουν ουσιαστικά από το Κίνημα.

Αγωνίστηκα, αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι για τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας συγχρόνως σε μία ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ενδιαφέρθηκα να είμαι υποψήφιος βουλευτής και γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο και τον ευχαριστώ πολύ, δημόσια, για μία ακόμα φορά, γιατί τα εμπόδια που του έβαζαν συνέχεια ήταν πάρα πολλά.

Όταν οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι ανά την Ελλάδα ανακοινώθηκαν στις 16 Ιανουαρίου, για εμένα η ανακοίνωση έγινε στις 15 Απριλίου και με εκβιαστικές δηλώσεις και με συνεχή απαίτηση να παραιτηθώ από Περιφερειακός Σύμβουλος.

Πιστεύω όμως ότι έστω και έτσι ανταπέδωσα την εμπιστοσύνη , παίρνοντας 4300 ψήφους και με την παρουσία μου το ποσοστό του κόμματος εκτοξεύτηκε στην Αρκαδία στο 18%, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην χώρα.

Εγώ κοιτάω μπροστά και μόνο μπροστά, δεν θα ασχοληθώ πάλι με το παρελθόν. Μπροστά μας είναι τα προβλήματα της Αρκαδίας και μόνο με αυτά θα ασχοληθώ.

Επειδή, λοιπόν, έχω μάθει να απευθύνομαι με ειλικρίνεια στους συμπατριώτες μου , θέλω να διευκρινίσω, απευθυνόμενος συνάμα και στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, που με χαρακτηρίζει ασυνεπή και καιροσκόπο, ότι η παραίτησή μου από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, έγινε μόνο και μόνο , λόγω των υβριστικών δηλώσεων του Βουλευτή Αρκαδίας καθώς και των εμπρηστικών δηλώσεων του υποψηφίου Περιφερειάρχη του κόμματος, παρουσία μάλιστα του Προέδρου.

Χαρακτηρίστηκα διεφθαρμένος και διαπλεκόμενος, μαζί με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» την οποία υπηρέτησα 13 χρόνια.

Απορώ γιατί δεν πήραν για όλα αυτά θέση η Νομαρχιακή Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα καταδικάζοντας το τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εις βάρος μου, αντίθετα περί άλλων ετύρβαζαν.

Απευθύνομαι σε όλους τους ελεύθερους πολίτες της Αρκαδίας και όχι σε αυτούς που έχουν κομματικές παρωπίδες, σε όλους τους Αρκάδες που έχουν ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με εμένα για τον τόπο μας.

Ακόμα και οι αντίπαλοί μου, μέσα τους γνωρίζουν πως είμαι ιδεολόγος Αρκάς, καθώς και την μεγάλη προσπάθεια που έκανα σε εποχή μνημονίων για το καλό του τόπου μας.

Γνωρίζετε αγαπημένοι μου συμπατριώτισσες και συμπατριώτες την μεγάλη αγάπη που έχω για την Αρκαδία.

Αισθάνομαι ότι χρωστάω πολλά σε εσάς και θέλω με τη δική σας και πάλι ψήφο να δώσετε στη «Νέα Πελοπόννησο» και σε εμένα προσωπικά τη δυνατότητα να σταθώ και πάλι στο πλευρό σας και να προσφέρω με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτω, το καλύτερο για εσάς και την αγαπημένη μας Αρκαδία.

Δεν πρέπει, φίλες και φίλοι, να επιτρέψουμε την επικράτηση του ουρανοκατέβατου και εκλεκτού της ΝΔ μαζί με τα συμφέροντα που τον στηρίζουν, να διοικήσουν την Πελοπόννησο, το μεγάλο μας νησί».

«Σφάζει» Γιαννακούρα-Γιαννόπουλο η ΝΕ Αρκαδίας

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η ΝΕ Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Γιαννόπουλο και τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, τοπικά στελέχη που κατεβαίνουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο Τατούλη, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Χ. Τρικούπη, Δημήτρη Κουτσούλη.

Μάλιστα η ΝΕ Αρκαδίας επιτίθεται στα δύο στελέχη με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Δείτε την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας:

«Στις 8 Αυγούστου 2023, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε επίσημα την στήριξή του στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουτσούλη ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μετά από απόφαση της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήταν μια επιλογή που βασίστηκε στη διάθεση για αυτόνομη κάθοδο στις Περιφερειακές Εκλογές, μακριά από συστήματα και διορισμένους εκλεκτούς, μακριά από συμφέροντα και κατεστημένα χρόνων. Μια απόφαση που βρήκε τον καλύτερο εκφραστή της στο πρόσωπο του γιατρού Δημήτρη Κουτσούλη, ο οποίος έχει ήδη καταγράψει μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη πορεία, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Ήταν παράλληλα και μια απόφαση που λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος έως τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και κυρίως λόγω των ήδη διαμορφωμένων προαναφερθέντων καταστάσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναμενόταν να αντιμετωπίσει αρκετές (αλλά όχι ανυπέρβλητες) αντιξοότητες οι οποίες όμως θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με τη συστράτευση και την ενεργή υποστήριξη του συνόλου των στελεχών του κόμματος όλων των βαθμίδων (Βουλευτές, Υποψήφιοι Βουλευτές, μέλη ΚΠΕ, μέλη Ν.Ε. κτλ)

Δύο όμως από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία, φρόντισαν από νωρίς να δώσουν το στίγμα τους και να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη θέση τους από τις επιλογές του κόμματος. Αφενός ο κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, πρώην δήμαρχος Γορτυνίας και υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, ο οποίος ξεκίνησε από νωρίς να ανακοινώνει σε γνωστούς και φίλους (ανεπίσημα έως τότε) την απόφαση του να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τατούλη, κάτι που τελικά ανακοινώθηκε και επίσημα στις 24/08. Αφετέρου ο κ. Γιαννακούρας Βαγγέλης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και επίσης υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας στις διπλές εθνικές εκλογές, ο οποίος παρότι σε κάθε ευκαιρία δεσμευόταν σε κομματικούς κύκλους ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συνδυασμό του κ. Κουτσούλη, την τελευταία ημέρα της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπέβαλλε την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τατούλη.

Δεδομένων των πολλαπλών δημοσίων δεσμεύσεων που έδωσε ο ίδιος (κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ν.Ε. Αρκαδίας και απαίτησης της αρμόδιας επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος) ενώπιον της έγκρισης της συμμετοχής του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, ότι θα στηρίξει όποια επιλογή κάνει το κόμμα στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη πράξη πολιτικής ασυνέπειας, ανακολουθίας, αναξιοπιστίας και οπορτουνισμού. Τέτοιες πρακτικές, όπως οι προαναφερθείσες, είναι φυσικά αυτομάτως καταδικαστέες, αφού δεν συνάδουν ούτε με την ιστορία ούτε φυσικά και με το μέλλον που οραματίζονται για το κόμμα ο πρόεδρος και τα στελέχη του.

Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού. Την ώρα που κάποιοι φρόντιζαν να εγκαταλείψουν τη μάχη και να αλλάξουν στρατόπεδο, δείχνοντας τι δεν πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης στην Πελοπόννησο, στελεχώθηκε υπό τον εξαιρετικό Δημήτρη Κουτσούλη ένα πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους όλων των ηλικιών και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τα κοινωνικά στρώματα. Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι. Άνθρωποι νέοι και μεγαλύτεροι, με ήθος, γνώσεις, αξιοπρέπεια και συνέπεια, οι οποίοι με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς μπαίνουν μπροστάρηδες στη μεγάλη προσπάθεια για μια Πελοπόννησο με ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους, άμβλυνση των γεωγραφικών και κοινωνικών ανισοτήτων, μια Πελοπόννησο πιο δημοκρατική τελικά, κόντρα σε συμφέροντα και συστήματα. Τους ανθρώπους αυτούς, καλούμε τους πολίτες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου να αξιολογήσουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να μας δείξουν έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της αυτοδιοίκησης

Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και τους εκφραστές του και προχωράμε όλοι μαζί μπροστά, με ήθος, συνέπεια, αξιοπρέπεια και καθαρή ματιά! Μαζί με το Δημήτρη Κουτσούλη και την εξαιρετική ομάδα του».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis