home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κακοκαιρία Daniel: Προβλέψεις για σφοδρή επέλαση από Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα

Με κατεύθυνση την Πελοπόννησο το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους – Ποιες ώρες αναμένεται να «χτυπήσει» κάθε περιοχή
Πλημμύρα

Η κακοκαιρία «Daniel» επελαύνει τις τελευταίες ώρες στη χώρα με τον Βόλο ήδη να πλήττεται βαριά, με τουλάχιστον μία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Το «κύμα» έρχεται προς την Πελοπόννησο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Οι προβλέψεις αναφέρουν πως από το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε Λακωνία και Μεσσηνία και από το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου ο «Daniel» θα κάνει την είσοδο του στην Ανατολική Πελοπόννησο με επίκεντρο κυρίως την Αργολίδα.

Σε απόλυτη επιφυλακή με αφορμή τις προβλέψεις βρίσκεται η Αργολίδα και ολόκληρη η Ανατολική Πελοπόννησος, καθώς το «κύμα» της κακοκαιρίας από τους χάρτες δείχνει πως θα «χτυπήσει» προς τα εκεί τις επόμενες ώρες.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκεται επί ποδός για να επέμβει όπου και όποτε χρειαστεί.

Ο καιρός της Τετάρτης 6/9

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Συνοπτικά, η κακοκαιρία θα κινηθεί (ή θα παραμείνει):

  • Θεσσαλία
  • Σποράδες
  • Πιερία
  • Β. Εύβοια
  • Φθιώτιδα
  • Αργολίδα
  • Κρήτη

Η ουσιαστική αποκλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis