home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπάρτη: 42 Ιταλοί φοιτητές στο 1ο θερινό σχολείο για την ιστορία και τον πολιτισμό

Το 1ο θερινό σχολείο, είναι αποτέλεσμα του τριετούς Συμφώνου Συνεργασίας (2023- 2025) τριών φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού
Σπάρτη (1)

Θερινό σχολείο, στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας τριών φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού (Πανεπιστήμιο Ρώμης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ινστιτούτο Σπάρτης), ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στη Σπάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Θέμα του ο πολιτισμός και η ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

Το 1ο θερινό σχολείο, είναι αποτέλεσμα του τριετούς Συμφώνου Συνεργασίας (2023- 2025) τριών φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού: του Πανεπιστημίου Ρώμης, Τμήματος Κλασικής Αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου, θα δοθεί η ευκαιρία σε 42 Ιταλούς φοιτητές και μαθητές, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους δίκτυο, μέσα από καθημερινές επιστημονικές διαλέξεις, συζητήσεις και επισκέψεις, να θέσουν ερωτήσεις στα εκπαιδευτικά εργαστήρια, να ανταλλάξουν ιδέες και να προωθηθεί μια διαπολιτισμική συνεργασία με στόχο να εντρυφήσουν στην αρχαία και τη Βυζαντινή ιστορία.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα φιλοξενήσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Καθηγητές, μαθητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Unitelma Sapienza με επικεφαλής την Καθηγήτρια Rita Sassu προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, στη Σελλασία, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την Ελληνική λαογραφική παράδοση και τους παραδοσιακούς χορούς, ενώ το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ) στο Μυστρά, θα παρακολουθήσουν το Συμπόσιο με τίτλο «Γεώργιος Γεμιστός, ο διαχρονικός κι επίκαιρος ανθρωπιστής φιλόσοφος του Μυστρά απαντά στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις της εποχής μας» με στόχο να αποκτήσουν πολύτιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες εκτός της αίθουσας διδασκαλίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis