home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

“Εν οίνω η αλήθεια”: Έκθεση Γλυπτικής του καλλιτέχνη Francesco Moretti

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο οινοποιείο ‘’Σκούρας’’ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης γλυπτικής του καλλιτέχνη Francesco Moretti
Έκθεση Γλυπτικής του καλλιτέχνη francesco moretti

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθούν στο οινοποιείο ‘’Σκούρας’’ τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης γλυπτικής του καλλιτέχνη Francesco Moretti. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο οινοποιείο για 2 μήνες. 

Με αφορμή τις μεγάλες μέρες της Νεμέας, μια γιορτή της παράδοσης του κρασιού, οι επισκέπτες του οινοποιείου θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν ανάμεσα στα έργα του καλλιτέχνη και να θαυμάσουν τον μεγαλειώδη μινιμαλισμό τους, τις απλές αλλά απόλυτα δυνατές γραμμές των γλυπτών και το μαγικό και ζεστό χρώμα του μετάλλου από το οποίο έχουν δημιουργηθεί.

Από τα έργα του Francesco αναδύεται η ομορφιά και η εσωτερική δύναμη των αγρίων ζώων και των ψαριών που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του.

Ο καλλιτέχνης καλεί λοιπόν το κοινό του να ερμηνεύσει το νόημα που κρύβουν τα γλυπτά του, το οποίο αποδίδεται σε κάθε έργο με διαφορετικό τρόπο, άλλες φορές με χιούμορ και σκωπτική διάθεση και άλλες με μια απλότητα στην φόρμα που σε καθηλώνει.

Έκθεση Γλυπτικής του καλλιτέχνη francesco moretti 1

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

 Ο Francesco Moretti γεννήθηκε στην Πίζα το 1973. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα (1988 – 1992) και αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1993 – 1997).Εργάζεται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη, την εσωτερική διακόσμηση, το ντιζάιν, τη γραφιστική και τη διαφήμιση. Συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες (Keith Haring, Marco Eberle και Θεόδωρος Παπαγιάννης) και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ταϊβάν και το Μαρόκο.

Δούλεψε, επίσης, ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ελβετία, ως σχεδιαστές φωτισμών και σκηνογράφος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, στην τεχνική διεύθυνση φεστιβάλ και ως επιμελητής εικαστικών εκθέσεων για λογαριασμό του Δήμου της Πίζας. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές στην Ιταλία, στην Ταϊβάν, στην Ελλάδα, στο Μαρόκο και στην Ελβετία, μεταξύ άλλων στο Ίδρυμα Ifitry στο Μαρόκο, στο Ίδρυμα Bisonte στη Φλωρεντία, στο Μουσείο Ιατρικής Ιωαννίνων, στη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Μουσείου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης. Μεγάλες τοιχογραφίες του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Πίζα, στην Αθήνα και στο Ναύπλιο.

Τo 2018 εκπροσώπησε την Ιταλία στη Διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής στο Κρατικό Μουσείο Καλών Τεχνών.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis