home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στην Καλαμάτα οι 76 μετανάστες που διασώθηκαν στη Ζάκυνθο

Οι 76 άνθρωποι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο με σημαία Αιγύπτου
Μετανάστες Πελοπόννησος (1)

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν 76 μετανάστες που διασώθηκαν 64 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Οι 76 άνθρωποι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο με σημαία Αιγύπτου. Αργά χθες το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και με αυτό μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, όπου θα γίνει η καταγραφή τους και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών μέχρι να μετακινηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ ανάμεσα στους βρίσκονται και γυναίκες καθώς και ασυνόδευτοι ανήλικοι ενώ στην πλειονότητα τους δηλώνουν υπήκοοι Αφγανιστάν. Παραμένει άγνωστο ακόμα από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους που φαίνεται ότι είχε προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας ενώ παράλληλα το Λιμενικό Σώμα, διερευνά την πιθανή εμπλοκή κάποιων εκ των διασωθέντων με την παράνομη διακίνηση των υπόλοιπων ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας, βρέθηκαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΟΑΚ 4χ4 Μεσσηνίας ενώ συνδρομή στα κλινοσκεπάσματα είχε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis