home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η μοναδική φάρμα λυκίσκου στην Ελλάδα βρίσκεται στην Αργολίδα (Βίντεο)

Ο Μάριος και ο Δημήτρης καλλιεργούν 7 ποικιλίες λυκίσκου και άλλες 4 ποικιλίες δικές τους οι οποίες είναι μοναδικές στον κόσμο
Φάρμα Λυκίσκου

Φθάνοντας στην ορεινή Αργολίδα, στα όρια με την Κορινθία, συναντάμε τη Mythodea Hellas Hops, μοναδική φάρμα λυκίσκου στην Ελλάδα. Ο Μάριος και ο Δημήτρης το σχεδίασαν και το έπραξαν. Οι δυο τους συνεργάζονται με το Ελληνικό γεωπονικό πανεπιστήμιο αλλά και με ξένα πανεπιστήμια όπως είναι το Michigan όπου εκεί είναι το κέντρο του λυκίσκου, καθώς επίσης με Ελληνικές και ξένες ζυθοποιίες.

Ο λυκίσκος είναι ένα φυτό δύσκολο όχι μόνο ως προς την καλλιέργεια του όπου είναι πολυέξοδη αλλά και ως προς την διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή μορφή που επιθυμούν οι ζυθοποιίες.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της φάρμας, μέρος της οποίας βρίσκεται στη Σκοτεινή του Δήμου Άργους – Μυκηνών, αλλά και σε εδάφη της Κορινθίας, ο λυκίσκος είναι ένα πολύ κλειστό κύκλωμα και για να φτάσουν στην αναγνώριση τους έχουν κάνει έναν τεράστιο αγώνα.

Καλλιεργούν 7 ποικιλίες λυκίσκου και άλλες 4 ποικιλίες δικές τους οι οποίες είναι μοναδικές στον κόσμο και πλέον έχουν εδραιωθεί στο διεθνές εμπόριο λυκίσκου.

Βίντεο: IKARUS DRONE SERVICES

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis