home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ομάδα Γυναικών Άργους: Επαναλαμβανόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των πυρκαγιών

Κάλεσμα για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος
γροθιά

Η Ομάδα Γυναικών Άργους (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες , μπροστά στο επαναλαμβανόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των πυρκαγιών ,να πάρουν με τον αγώνα τους την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια τους.

Άνθρωποι καίγονται, σπίτια γίνονται στάχτη και μεγάλες περιοχές μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, ενώ η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στο λαό με τα μηνύματα του 112, επικαλούμενη την κλιματική αλλαγή .

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις, όπως στην Αττική, στην Αλεξανδρούπολη, στη Βοιωτία, και μόλις πριν από λίγες βδομάδες στη Ρόδο και την Κέρκυρα, είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, των τραγικών ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, της ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή κάθε άλλου φυσικού φαινομένου.

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων ευθύνεται για την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Η κυβέρνηση ,άμεσα να αποζημιώσει στο 100% όλες των ζημιές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα.

Να παρθούν μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με έργα   αντιπυρικής, αλλά και αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση για αυτά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τη στελέχωση σε αναγκαίο προσωπικό όλων των υπηρεσιών: Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Πολεοδομία κλπ. Παράλληλα να εξασφαλισθεί αξιοπρεπής διαβίωση, στέγαση και διατροφή σε όλους όσους χάσανε τα σπίτια τους και για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο μέχρι την αποκατάσταση των κατοικιών τους.

Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές σε υποδομές, οδικούς άξονες, αγροτικούς δρόμους, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, άρδευσης κλπ. Άμεσα μέτρα για αποκατάσταση όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis