home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βόρεια Κυνουρία: Υπό έλεγχο η φωτιά μέσα στον οικισμό – Ανησυχία μη φύγει από το βουνό

Οι ριπές του ανέμου ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούν να αλλάξουν την κατεύθυνση αλλά και την ένταση του μετώπου της φωτιάς.
πυρκαγιά δάσος 2

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αγία Σοφία δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο δρόμο Τρίπολης – Άστρους, από το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου, ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο εντός του χωριού που μετρά περί τους 50 κατοίκους και συνεχίζει να καίει στο βουνό που βρίσκεται από πάνω.

Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα της πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες από Βόρεια Κυνουρία, Τρίπολη και Μεγαλόπολη, 15 άτομα πεζοπόρο, ρίψεις έκαναν τρία αεροσκάφη.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται να μην φύγει η φωτιά από το βουνό και πάει προς το δάσος, καθώς μετά δύσκολα θα μπορεί να ελεγχθεί.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους πυροσβέστες είναι οι ριπές του ανέμου που ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούν να αλλάξουν την κατεύθυνση αλλά και την ένταση του μετώπου της φωτιάς.

Η ενημέρωση από τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, μέσω μηνύματος, ενημερώνει για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αγία-Σοφία Κυνουρίας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Η φωτιά είναι σε εξέλιξη στο βουνό πάνω από τον οικισμό και καίγεται δασική έκταση με πουρνάρια. Εντός του οικισμού είναι υπό πλήρη έλεγχο και παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για πιθανές αναζωπυρώσεις. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μεταφερθεί, από την πολιτική προστασία του Δήμου μας και την Αστυνομία, σε κλιματιζόμενη αίθουσα δίπλα από την Εκκλησία του χωριού. Στον σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, υδροφόρες του Δήμου μας, του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας.

Επίσης, τρία χωματουργικά μηχανήματα: του Δήμου μας, του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας. Ενώ, απο την πρώτη στιγμή, στο σημείο βρίσκεται το λεωφορείο του Δήμου μας για να απομακρύνει του κατοίκους εαν κριθεί σκόπιμο και συνεργείο της ΔΕΥΑ που αποκαθιστά βλάβες στο δίκτυο προκειμένου όλα τα σπίτια να υδροδοτούνται.

Τέλος επιχείρησαν και τρία εναέρια μέσα ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν προσωρινά βλάβες στο δίκτυο. Ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που συνδράμουν, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χρήστο Ταλαγάνη και την ομάδα πυροπροστασίας του χωριού που από την πρώτη στιγμή πάλεψαν με τις φλόγες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis