home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πολιτική Προστασία Δήμου Ναυπλιέων: Υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε κατάσταση συναγερμού η Αργολίδα σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου
πυρκαγιά δάσος 2

Ο Δήμος Ναυπλιέων και συγκεκριμένα το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου ότι ο Νομός Αργολίδας είναι σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) καθώς υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ο Δήμος και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ρούτουλα δηλώνει πως είναι σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis