home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Δεν τρώμε κουτόχορτο, μην μας κοροϊδεύεις» – Έξαλλος ο Τριαντάφυλλος με τον δήμαρχο Γορτυνίας

Έντονη διαφωνία στον «αέρα» του Καλοκαίρι Yes για το μαστίγωμα των αλόγων στην αναπαράσταση του αλωνίσματος – Ο Ευστάθιος Κούλης τους έκλεισε το τηλέφωνο
Τριαντάφυλος δήμαρχος Γορτυνία έθιμο άλογα

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου στον «αέρα» της εκπομπής Καλοκαίρι Yes με αφορμή το έθιμο του παραδοσιακού αλωνίσματος, που αναβιώνει εδώ και 20 χρόνια στο χωριό Βαλτεσινίκο Αρκαδίας. Ο Τριαντάφυλλος έγινε έξαλλος με τον δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη που μιλούσε και εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο.

Αφορμή στάθηκαν βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης και αναπαριστούν άλογα να μαστιγώνονται μπροστά στο κοινό και έχουν προκαλέσει οργή.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» του Open για το επίμαχο ζήτημα και υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανενός είδους κακοποίηση.

«Άκουσα την εισαγωγή σας και δραματοποιείτε την κατάσταση, για αλογάκια και ανθρώπους που μαστιγώνουν. Μην χρησιμοποιείτε λάθος ορολογίες. Δεν είναι αλογάκια, είναι άλογα καλοστεκούμενα και πολύ περιποιημένα από τους ιδιοκτήτες τους», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Γορτυνίας.

«Είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας, έχω χτυπήσει κι εγώ ζώα, με την έννοια ότι έχω αλωνίσει με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια τακτική. Μην παραποιείτε την αλήθεια, γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα» πρόσθεσε προκαλώντας την αντίδραση των παρουσιαστών.

«Κάνετε λάθος! Έχουμε κι εμείς χωριά, έχουμε κι εμείς πατεράδες και παππούδες που αλώνιζαν με άλογα!» είπε με έντονο ύφος η Μαριάντα Πιερίδη, με τον δήμαρχο να επιμένει πως δεν υπάρχει κανενός είδους κακοποίηση.

Η κατάσταση εντάθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, με τον Τριαντάφυλλο να παίρνει τον λόγο και να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κύριο Ευστάθιο Κούλη.

«Είναι σαν να μου λες ότι μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας, αδερφέ! Δεν τρώμε κουτόχορτο, μη μας κοροϊδεύεις!», είπε ο τραγουδιστής στον αέρα του Καλοκαίρι Yes, με τον δήμαρχο Γορτυνίας να κλείνει το τηλέφωνο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis