home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Σκαρφαλώνει το θερμόμετρο για τις επόμενες 7 ημέρες, παρά το μελτέμι

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας
Καύσωνας

Το θερμόμετρο για τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον για τις επόμενες επτά, θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά, θα ξεπερνά και τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Δεν προβλέπεται όμως κάποια ακραία ζέστη. Το μελτέμι πάντως στο Αιγαίο δεν θα σταματήσει θα έχει ένταση όλες τις ημέρες, έως τουλάχιστον την επόμενη Τετάρτη 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας φυσικά μικρές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα αλλά και μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 °C. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29 °C με εξαίρεση κυρίως τα αστικά κέντρα όπου το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα κρατά τις ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 29 °C.

O μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook παρουσίασε ένα μετεώργραμμα για την πορεία των θερμοκρασιών μέχρι και την Κυριακή 27 Αυγούστου.

arnaoutoglou

Σύμφωνα με το meteo.gr, αιτία για τις υψηλές θερμοκρασίες είναι η εμμονή θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών φαινομένων.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα δεδομένα οι εν λόγω αέριες μάζες θα είναι 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου θερμότερες των κανονικών για την εποχή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis