home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αθηνών-Κορίνθου: Σε εξέλιξη η μετάγγιση επικίνδυνου φορτίου από το βυτιοφόρο – Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Διακοπές κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό και σε δρομολόγια του Προαστιακού λόγω της φωτιάς σε βυτιοφόρο που ήταν γεμάτο με υγροποιημένο αέριο
Βυτιοφόρο Αθηνών Κορίνθου

Ακόμα δεν έχει τελειώσει το «θρίλερ» με το βυτιοφόρο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς, μετά τον περιορισμό της φωτιάς και τη διαρροή υγροποιημένου αερίου που έγινε αντιληπτή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, και για τον λόγο αυτό η εθνική οδός δεν θα ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

  1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο.
  2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο.
  3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία, καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Κλειστά είναι παράλληλα και τα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως την Κινέττα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό, με εντολή της Τροχαίας γίνεται υποχρεωτική αναστροφή στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Το αδιαχώρητο στην Αθηνών – Κορίνθου

Τεράστιο είναι το μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, και στην Παλαιά και στη Νέα, όπου σχηματίζονται τεράστιες ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (17.08.23) σε βυτιοφόρο, λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο, χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωσή της «παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

Παραμένει άγνωστο πως θα απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες οδηγοί που παραμένουν στα αυτοκίνητά τους, χωρίς ενημέρωση, για αρκετές ώρες. 

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis