home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ομπρέλες στις ακτές: Στην Αργολίδα σφυρίζουν αδιάφορα οι αρχές

Άρχισε το ξήλωμα και των πακτωμένων από πολίτες ομπρελών στην Χαλκιδική
Ομπρέλες θαλάσσης

Είναι περίεργη η ανοχή που οι αρχές, δήμοι, Λιμενικό και αστυνομία δείχνουν προς εκείνους που καταλαμβάνουν μια θέση μονίμου στις παραλίες μας, αφαιρώντας την δυνατότητα κάποιου να βάλει στο σημείο εκείνο έστω και την δική του ψάθα.

Πρόκειται για μόνιμες πακτώσεις ιδιωτικών ομπρελών που μένουν για βδομάδες, μήνες ή κάποιες για όλο τον χρόνο, ακόμα και στο διάστημα που δεν χρησιμοποιούνται.

Πρόκειται για ένα εξ ίσου σοβαρό πρόβλημα με την κατάληψη των ακτών από ξαπλώστρες, πολλές εκ των οποίων φτάνουν μέχρι το κύμα εμποδίζοντας τους πολίτες να περάσουν από εκείνο το σημείο, εκτός κι αν μπουν στην θάλασσα. Ήδη οι καταγγελίες πολιτών στους δήμους αυξάνουν και κυρίως των επισκεπτών, οι οποίοι απειλούν να μην ξαναεπισκεφτουν τον Νομό!

Ενώ στην Αργολίδα περί άλλων τυρβάζουν στην Χαλκιδική όμως επιβάλλεται ο Νόμος. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr “Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (10/8) στη Χαλκιδική όταν συνεργεία του δήμου βρέθηκαν στα Φλογητά και απομάκρυναν τις «κλειδωμένες» ομπρέλες από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και το ρεπορτάζ της εκπομπής «Συνδέσεις» λουόμενοι είδαν τα συνεργεία του δήμου να τους ξηλώνουν τις ομπρέλες που τις αφήνουν στην παραλία συνεχώς στημένες, δεμένες με αλυσίδα, μαζί με τα κλειδωμένα με λουκέτο καθίσματα και ξαπλώστρες, χωρίς να τα απομακρύνουν, όταν δεν γίνεται χρήση τους.

(…) Ακόμη, αυτό που σημειώνουν, είναι ότι για όλους πρέπει να ισχύει η νομιμότητα.

Η απομάκρυνση των μόνιμων κατασκευών θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του δήμου Νέας Προποντίδας και προσεχώς και στον δήμο Κασσάνδρας”.

Για το θέμα των ακτών της Αργολίδας διαβάστε το ρεπορτάζ στον “έντυπο Αναγνώστη Πελοποννήσου”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis