home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Καταδικάζουν την επίθεση και τραυματισμό ιατρών από ομάδα Ρομά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρίλος και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, στο πλευρό του νοσηλευτικού προσωπικού
Νοσοκομείο Ναυπλίου

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου με ανακοίνωσή του αναφέρει: “Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10/8/2023, το βράδυ, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, σημειώθηκε επίθεση ομάδας Ρομά, εξοργισμένων με τον θάνατο συγγενούς τους, κάποιοι εκ των οποίων τραυμάτισαν δυο παθολόγους του νοσοκομείου μας, τον έναν εξ΄αυτών σοβαρά (υπέστη κάταγμα πλευράς). Παρόντες στο περιστατικό αστυνομικοί δεν απέτρεψαν την επίθεση. Επιπλέον, από την εισβολή στους χώρους του νοσοκομείου, διαταράχθηκε σοβαρά η λειτουργία του για μια τουλάχιστον ώρα. Το απαράδεκτο περιστατικό προστίθεται σε αντίστοιχα περιστατικά εριστικής και επιθετικής συμπεριφοράς ασθενών ή συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο μας.

Ο αναπληρωτής διοικητής δεν αφιέρωσε σήμερα, παρά τις οχλήσεις μας, λίγο χρόνο σε μια συνάντηση με το σωματείο, ενώ εξ΄όσων γνωρίζουμε δεν έχει καταθέσει ακόμη μήνυση.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του σωματείου μας ζήτησε και πραγματοποίησε, σήμερα το μεσημέρι, συνάντηση με τον επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Αργολίδας για το παραπάνω περιστατικό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή επίθεση κατά συναδέλφων.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για τα προβλήματα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Έτσι συγκαλύπτεται ότι η βαθύτερη αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης. Οπωσδήποτε όμως το άγχος, η αγωνία, η συναισθηματική φόρτιση δεν δικαιολογούν την στοχοποίηση και την επίθεση κατά εργαζομένων, που δεν ευθύνονται γι αυτά. Αντίθετα, τέτοιες συμπεριφορές προσθέτουν προβλήματα και υποβαθμίζουν περαιτέρω το νοσοκομείο μας.

Οι συχνές επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

  • να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Να μην ανατεθεί η φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία και οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
  • να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών. Καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλει άμεσα μήνυση κατά των δραστών και να καταγράψει τους τραυματισμούς αυτούς ως εργατικά ατυχήματα”.

Απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέο το περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Γαβρήλος:

Το άγριο περιστατικό βίας που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου προκαλεί αποτροπιασμό. Κάθε μορφή βίας απέναντι στους λειτουργούς του ΕΣΥ είναι απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέα. Η θλιβερή κατάληξη του νεαρού άνδρα που διεκομίσθη στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, πρέπει να διερευνηθεί σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο και από τους ειδικούς ιατροδικαστές, ώστε να αποδοθούν, αν υπάρχουν, οι όποιες ευθύνες. Η αυτοδικία και η βία δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις, ούτε δικαιολογούνται, σε καμία περίπτωση, σε ένα έννομο Κράτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και αρωγός στις διεκδικήσεις τους για σεβασμό και ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι λειτουργοί του αξίζουν καλύτερες συνθήκες, προστασία και πολιτικές έμπρακτης ενίσχυσης.

Περιμένουμε άμεσα το πόρισμα των αρμοδίων Υπηρεσιών αναφορικά με τις συνθήκες του περιστατικού αλλά και για το γεγονός ότι υπάλληλοι, νοσηλευτές και γιατροί ήταν ουσιαστικά στο έλεος ενός ξεσπάσματος βίας, χωρίς να τους προστατεύσει κανείς. Η Διοίκηση του ΓΝΑ, μετά και τα επαναλαμβανόμενα θλιβερά γεγονότα, θα πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis