home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Ποιες περιοχές πρωταγωνιστούν στις κρατήσεις Airbnb αυτό το καλοκαίρι

Οι σταθερές αξίες και οι ανερχόμενοι προορισμοί.
Ναύπλιο παλιά πόλη (1)

Η Πελοπόννησος ανεβαίνει στις προτιμήσεις των τουριστών το φετινό καλοκαίρι, ακολουθώντας την τάση που εμφανίζουν αρκετοί ηπειρωτικοί προορισμοί στους οποίους οι ταξιδιώτες μεταφέρονται οδικώς, επιλέγοντας κατά κύριο λόγο μέρη σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών από την κύρια κατοικία τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates με βάση κρατήσεις Ιουλίου και Αυγούστου σε κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως τα Airbnb, κατάλληλες για οικογένειες στην Πελοπόννησο, οι κρατήσεις τον μήνα Ιούλιο άγγιξαν το 96% και τον Αύγουστο το 97%.

Ναύπλιο, Καλαμάτα και Μάνη συγκαταλέγονται και φέτος μεταξύ των κορυφαίων καλοκαιρινών οδικών προορισμών ωστόσο σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία αρκετές περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου εμφανίζονται ως ανερχόμενες.

Για παράδειγμα ο Νομός Ηλείας καταγράφει αύξηση στην εγγραφή νέων ακινήτων 43,61% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022 ενώ δείχνει να ανεβαίνει τη φετινή χρονιά και ο Νομός Αχαΐας.

Όσο αφορά τους υπόλοιπους ηπειρωτικούς προορισμούς, η Εύβοια λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα «κερδίζει» κατά κύριο λόγο τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Παράλληλα οι παραθαλάσσιοι προορισμοί της Ηπείρου, όπως η Πάργα, προσελκύουν κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis