home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΠΟΠ Γιαούρτι Βουλγαρίας, ενώ στην Ελλάδα ακόμα τρώγονται

Στην Ελλάδα ερίζουν ακόμα για το “greek stragisto“ οι Βούλγαροι ενισχύουν την διεθνή θέση τους
γιαούρτι

Την ώρα που στην Ελλάδα επαναπαύονται στην παλιά δόξα του ΠΟΠ Ελληνικού γιαουρτιού, στην Βουλγαρία κατάφεραν να αποφύγουν τις Ελληνικές τρικλοποδιές, χρίζοντας ΠΟΠ το βουλγαρικό γιαούρτι, χάρη σε συμβιωτικές ζύμες που συμβάλλουν στην ιδιοτυπία και την απόλυτη μοναδικότητα του αυθεντικού βουλγαρικού γιαουρτιού, μεταβάλλουν τη σύσταση του γάλακτος αυξάνοντας τη θρεπτική και βιολογική του αξία, ενισχύοντας τη γεύση και το άρωμά του και προσδίδοντάς του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Όπως αναφέρει στον “ΑγροΤύπο” ο κ. Θωμάς Μόσχος, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΚ, κτηνοτρόφος και παραγωγός γιαουρτιού, “όσο εμείς τρωγόμαστε για το ελληνικού τύπου στραγγιστό γιαούρτι, ένα παραδοσιακό προϊόν (που θέλουν όμως να το παράγουν βιομηχανικά όχι παραδοσιακά) κάποιοι μας το πήρανε μέσα από τα χέρια. Ουσιαστικά οι Βούλγαροι «κλείδωσαν» κάθε ονομασία παραδοσιακού γιαουρτιού. (…) Στην Ελλάδα βέβαια βρισκόμαστε ακόμα σε διαβούλευση με τους «γαλακτοβιομήχανους» για το αν θα πρέπει το στραγγιστό γιαούρτι να έχει πρόσθετα. Μέχρι τώρα η Ελλάδα πολεμούσε να πάρει ΠΟΠ για το στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο όμως κανείς δεν στραγγίζει αλλά το συμπυκνώνουν με διάφορα μέσα”.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το βουλγαρικό γιαούρτι χαρακτηρίζεται από ξεχωριστή φρέσκια, γευστική οξύτητα και άρωμα, η οποία προέρχεται από 34 είδη αρωματικών ουσιών που προκύπτουν από τη ζύμωση του γάλακτος με τη συνδυασμένη δράση των δύο βακτηρίων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis