home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κακοκαιρία «Petar»: Έρχονται βροχές, έρχονται μπόρες

Ενεργοποιείται σήμερα το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα
Κεραυνοί κακοκαιρία στο Τολό

Η κακοκαιρία «Petar» αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το σήμερα το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Χτες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, έκτακτη σύσκεψη, ενόψει του καιρικού συστήματος με την ονομασία “Petar”. Στόχος της σύσκεψης ήταν ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα και στις οποίες έχουν προγραμματιστεί υπαίθριες εκδηλώσεις.

Aποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Petar»

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών), την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία και στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 40 βαθμούς Κελσίου.



Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis